Bloggens riktning & framtid

Jag fick en superintressant kommentar från Frida som jag faktiskt ville spinna vidare på (raderade dessvärre inlägget det var på innan jag ens hann se kommentaren så den hamnar i ett inlägg), så jag får tacka så hjärtligt för hjälpen, Frida! Det är inte så lätt alla gånger när man som ny bloggare (eller gammal men oorganiserad spretbloggare) ska få igång ett sånt stort projekt som en blogg faktiskt kan vara.

Kommentaren lyder såhär:

Hur går dina bloggtankar? Vad är det du vill göra för resa? Leva på den? Lära ut något? Visa något? Mitt tema är livsstilsblogg med fokus på feminism och female empowerment

Skitbra frågor, to say the least. Jag har spanat runt lite på amerikanska "expertbloggar" om just bloggande och tagline och nisch verkar vara A och O.

Jag har varken eller. Eller ja, en liten tagline har jag väl men en nisch är det värre med. Jag vill ju skriva av mig om vardagen! Dela med mig av grejer jag gillar, snacka om ångest, visa foton. Älskar att fota och dela med mig, och gillar att visa hur man redigerar och så vidare.
Är även otroligt intresserad av politik, samhällsfrågor och religion.
Har även som mål att bli kostrådgivare och skriva kring ämnet kost och hälsa.

Minst sagt spretigt. Eller är det detta som kallas livsstilsblogg kanske? Eller hamnar det inom personlig blogg? Isåfall har jag ju en nisch. (Kolla, så kunnig jag är. 36 år och känner mig som en fossil bland alla moderna termer..)

Leva på bloggen vore ju underbart, om det är möjligt. Jag vill lära ut och engagera. Visa foton. Ha ett glatt community och bloggkompisar och folk som kommenterar och delar med sig av åsikter, egna erfarenheter och bloggar. "Träffa" nya människor, hitta favoriter att följa.

Det smartaste hade kanske varit att skapa fler bloggar, en för varje nisch, men det känns urbota dumt också. Flera bloggar på en gång brukar innebära flera bloggar man tillslut struntar i.

Men den här kommentaren har gett mig massor med inspo, kan jag säga. Ska finurla lite på det här och tänka på kategorier osv, så att det blir bra sorterat och lätt att hitta. Vill starta på rätt fot. :)

4 kommentarer

 1. Det här inlägget hade jag lika gärna kunnat skriva själv. Funderar över samma saker. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du blev lite inspirerad i alla fall, men lätt är det inte tycker jag. Vi får fundera vidare. :)

   Radera
 2. Svar
  1. Tack, tack! Börjar ana lite bloggplaner nu vid horisonten.. :)

   Radera