Glöm aldrig


Jag tror att världen sa rätt bestämt efter andra världskriget att man aldrig mer skulle låta folkmord ske i Europa.
Det hände, och vet ni, det kan garanterat ske igen. Vi tror att vi lär oss av historien men det enda vi gör är noterar, gråter en tår och glömmer. Vi vet, men vi minns inte. Det försvinner liksom och blir bara en text i historieböcker. Klart att sånt hemskt och stort inte kan hända igen! Sen gjorde det just det. Denna gång i mindre skala, men likväl var det ett folk som slaktades för deras ursprung och tro.

Jag önskar att jag kunde känna mig säker på att det aldrig kan ske igen. Men den säkerheten jag hade innan är bortblåst. Först kom ett i grunden nazistiskt parti in i värmen och nu har öppet nazistiska organisationer börjat lirka sig in.

Hur blev det såhär? Sverige som ålade sig i FN att kriminalisera organiserad rasism efter andra världskriget. Men hur fasiken tänker de nu? Vart har ryggraden tagit vägen? Det där med att sätta ner foten och säga "aldrig mer!" på riktigt verkar vara väldigt svårt!

4 kommentarer

 1. Svar
  1. Ja, om möjligt viktigare nu än någonsin i Sverige..

   Radera
 2. det är förfärligt! all extremism, oavsett om det är höger, vänster eller islamsk är förfärligt och gör så mycket ont mot alla goda bra människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Inget sånt ska tillåtas, någonsin.

   Radera