Inga gröna fingrar här, inte..

...men nu måste jag ju visa att jag kunnat hålla växterna vid liv! Vi hade några stackars plantor på balkongen som i stort sett gick åt pipan. Sen kom mamma hit och rensade och nu har allt vuxit till sig/går åt det gröna hållet igen. Till och med svärmorstungan som var gul har blivit grön och fin igen och efter ett par år av dvala typ så har det kommit upp nya skott.

Men, nu ska vi titta på den här tuffingen:


Denna roliga filur fick jag av mamma. Den hade en liten flurp i mitten när hon köpte den, kanske 5 cm lång. Så växten blev döpt "aliensnorkeln" av mig, såklart. Nu är flurpen en lång pinne (stjälk, kallas det kanske..) med blommor!

Jag vet att det förmodligen inte är så svårt att lyckas med en sån här, men det känns ändå kul. Även det andra har tagit sig, inklusive skott som hon satte åt mig.


Jag har gett mig den på att fixa gröna fingrar en vacker dag, jag har i alla fall börjat bli intresserad av det här med blommor och odling så det går väl åt rätt håll. :)

I övrigt så är hotell bokat nu så förhoppningsvis kommer vi iväg på vår roadtrip snart. Längtar!!

Ha en skön söndag

4 kommentarer

 1. Så fina blommor du har och vad kul att du ska iväg på en roadtrip! :-D Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack <3 Ja det känns minst sagt välbehövligt :)

   Radera
 2. Mina gröna fringrar börja komma när vi köpte hus haha, och det blev mer när min mor gick bort i vintras, kände jag fick ta över och förvalta det nu när hon inte finns..

  Tack för tipset på mascaran, 29kr känns liksom okej om den torkat ut... värre med 200-300kr... lite väl dyrt för en eller två gånger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beklagar.. </3

   Ja det här med hus hjälper ju till när det gäller gröna fingrar, känner också att det blivit mer intressant sedan vi köpte. Kul med trädgård! :)

   Radera