Inspiration

Citatet ovan är från Roy T. Bennett och gick väl rakt in i hjärtat på mig just nu, i den situationen jag befinner mig i.
Jag kan inte förändra något just nu, hur mycket jag än vill det. När jag tänker på min hälsoångest så är det faktiskt så att även om jag faktiskt skulle vara allvarligt sjuk så vad kan man göra? Ingen är garanterad ett långt liv här på jorden. Jag är inte unik och har som av något mirakel ensamrätt på evigt liv.

Vad jag kan göra under min tid här på jorden styr jag dock över, även om man ibland sitter fast i jobbiga lägen så är det ändå jag som bestämmer hur jag vill reagera på det, och vad jag vill göra åt saken. Vill jag deppa ihop, göra mig själv ännu mer miserabel, så pass att jag inte kan vara en bra mamma åt mina döttrar som behöver mig här och nu?
Eller vill jag försöka reagera på saker och ting med värdighet och respekt för mig själv, med en positiv inställning, för att jag och min familj förtjänar det? Det kan jag "skapa", en positivare inställning till saker och ting.

Angående skapande (om vi ska tala bokstavligt) så saknar jag det, och det är då allt från målandet till spexandet och skrivandet. Jag har alltid varit en teaterapa och behövt uttrycka mig på olika vis med kroppen. Nu känns det mest som om jag kvävs, för jag gör ingenting, och så ska det ju inte vara. Skrivandet är ju någorlunda igång med bloggandet, även fast det inte är noveller jag skriver, men jag får i alla fall sätta ord på mina tankar. Nästa projekt är att börja måla och träna igen. Träna kanske inte ses som en kreativ sak men för mig är det ett sätt att leva ut det fysiska. Jag får inte fjanta mig på scen, så då får jag lov att använda min kropp på andra sätt. Plus att muskelbyggandet också känns som kreativt på något sätt. Jag vet inte, men det är ett tillfredsställande projekt att se kroppen förändras, må bättre och kännas starkare. Det är också absolut ett sätt att få tänka på annat.

Tror det får lov att bli ett "veckans citat" med reflektioner kring det här på bloggen, som regelbundet inslag. Känns trevligt och lite pepp, liksom. Ett sätt att reda ut tankarna på också.

Har ni något favoritcitat att dela med er av, kanske ett motto?

3 kommentarer

  1. Fint inlägg och skrivet! Jag tycker också det är kul att skapa nytt och vara kreativ, speciellt att skriva!!
    ps. Va gärna med på veckans blogg! <3 http://nouw.com/alicemalmstrom/veckans-blogg-31012611 ​
    Kram

    SvaraRadera
  2. Citatet är verkligen jättefint! <3 Kramis

    SvaraRadera