Fredagstankar


Ber i förväg om ursäkt för rätt så ledsamt inlägg alltså, men jag var tvungen att skriva av mig lite. För det första såg jag denna artikel hos SVT som då delades på FB, och kommentarerna.. Hur kan människor glädjas åt att en sjuk person avlidit, endast för att de kommer från ett annat land? Och dessa personer är skrämmande nog förebilder för barn och barnbarn. Hatet kommer att ges vidare till nästa generation, och nästa. Så jäkla skrämmande.
Hur detta barn kunde lämnas åt sitt öde är också sjukt, ett helt kapitel i sig. Antar att mamman trodde att de skulle få hjälp nu när de kommit till fina, fredliga Sverige, och så blev de bara ignorerade. Tragiskt från början till slut.

En annan händelse var denna där en muslimsk kvinna blev slagen sönder och samman som "hämnd" för attacken i Barcelona. Det vet vi ju, att alla muslimer direkt eller indirekt är skyldiga till terror, eller åtminstone stöttar det. Åtminstone tills motsatsen bevisats. Jag vet inte hur många jäkla gånger jag har suttit och berättat och förklarat, bara för att få det slängt i ansiktet att jag ljuger, "-för enligt din religion så ska man ljuga för ickemuslimer".
Vi blir alltid kollektivt bestraffade. När attacker sker av vita ickemuslimer så handlar det i stort sett alltid om "psykiskt sjuka" (om det ens rapporteras av media, vill säga), trots att människan i fråga hade religiösa eller politiska motiv. Man ser knappast Johan gå och spotta på norrmän på grund av Breivik, liksom. Som vit ickemuslim har man frikort. Man kan vara deprimerad, störd, sjuk, ensam, tappad i golvet som liten, mobbad, förvirrad, elak, korkad, vad som helst, men nog fan ska man ursäktas. En muslim med psykiska sjukdomar finns inte. Automatiskt terrorism.

Hur som haver, strunt i det. Jag är bara så trött på hatet. ALLA hatar. Åt alla håll. Jag har varit tvungen att ta bort människor från min FB för att jag var trött på att se rasistiska inlägg varenda morgon när jag loggade in. Kan man inte låta bli att bete sig som ett rasistiskt, islamofobiskt arsel när man har invandrare eller muslimer på sin facebook, så behöver man inte vara på min FB, eller i min bekantskapskrets överhuvudtaget. Undrar förresten hur många av dessa tappra tangentbordskorsriddare (inte sällan som de har just en korsriddare eller viking som profilbild..) som står för sina vidriga åsikter IRL...

Man bara undrar liksom hur svårt det ska vara att ha lite vanligt folkvett? Är empati så himla svårt idag?

Inga kommentarer