Parfymnostalgi

- Inlägget innehåller annonslänkar -Finns det nåt härligare än parfym? Jo, det finns kanske men som kronisk luktare (måste sniffa på allt när jag är i affärer, från sköljmedel och schampon till parfymer) så är underbara dofter i vackra flaskor rätt högt upp på favoritlistan.

Själv sitter jag här och drömmer mig bort här till mina gamla favoriter och några klassiker som jag ännu inte provat... Nu blir det story time! :)
Min allra, allra första "riktiga" (dvs dyra) parfym var den fantastiska, fräscha Laura (2) från Laura Biagiotti. Jag vill så gärna ha den igen för den var så himla jag! En väldigt speciell doft jag faktiskt inte känt liknande någon annanstans. Många parfymer påminner ju lite om varandra men den här sticker ut! Glädje och stor personlighet utan att vara övermäktigt på något sätt.

Min andra var Noa från Cacharel (3). Jag knatade in i parfymeriet i Upplands Väsby och bad om hjälp att få sniffa mig fram till en ny favoritparfym. Alla tjejer i min gymnasieklass hade ju nån flashig, dyr parfym så jag ville såklart inte vara sämre. Jag föll som en fura för Noa. Jag vet inte ens hur jag ska beskriva doften, men precis som de andra parfymerna från Cacharel så är den här också blommor i överflöd, men den är så mjuk och fin. Jag tror inte att den riktigt passar mig i dagens läge men annars så skulle jag gärna ha den i repris. Riktigt smarrig!

Anaïs Anaïs (1) är också speciell, för den förknippar jag till hundra med min mormor. Jag kommer ihåg att hon hade en sådan flaska i sitt badrumsskåp på landstället. Så jag vill ha den mest för att den påminner om mormor, men kanske också för att den är som en blombukett på flaska. Underbar!

White Musk (4) från Alyssa Ashley har jag aldrig testat men mamma (hej mamma!) brukade använda originalet (hej och hå, presentförpackningar från taxfree på Ålandsfärjan) och det är också en sån där parfym som andas minnen. Plus att det är ren perfektion när det gäller mysk. Ska man skaffa sig en mysk så är det Alyssa Ashley som gäller. Plus i kanten för 80-talskänslan! Men nu är det ju White Musk jag är nyfiken på, har haft en sådan förr av annat märke som jag inte hittar längre och jag älskade den. Hur fräscht som helst.

Eau Vitaminée från Biotherm (5) hade jag också ett tag. Jag kom över den av en slump, jag och en kompis träffade på en helt främmande kille som precis kommit hem från en Ålandskryssning och hade handlat parfymer till tjejen sin. Han fiskade upp den där jätteflaskan från påsen och gav den till mig för att han tyckte jag var söt, sen gick han. Tack? Jag var ju tonåring med långt ifrån utvecklad feeling för etik och moral, plus att jag var beroende av parfymer och skönhetsgrejer så jag tackade glatt och tog emot. Ha. Undrar om han ångrade sig sedan? Tror nog det, men jag slet den med hälsan i alla fall.

5th Avenue från Elizabeth Arden (6) har jag tyvärr inte haft i min ägo, men jag har sniffat på den varenda gång jag kommit åt. Himla fräsch och elegant. Jag är dock inte speciellt elegant av mig så jag vet inte om den passar, men I like it. Risken är stor att det blir mitt nästa inköp i parfymväg om inte Laura hinner före.

Happy från Clinique (7) känns just sådär HAPPY liksom. Frisk och fräsch vardagsparfym som typ passar alla. Inget blommigt överkvinnligt, bara sommarfräscht. 100% minnen från härliga sommardagar och kvällar i Stockholm. Myspys i kungsan. Tror inte jag skulle vilja ha den igen just för att det är för mycket minnen, haha.
Har ingen aning om ifall jag köpte eller fick min, men jag hade en redigt stor flaska som jag lyckades ta nästan slut på, och det ska till mycket för att jag inte ska tröttna och börja på en ny parfym innan halva gamla ens är slut, så det är ju ett bra betyg!

Vad har ni för favoriter? Tips på nyheter eller underbara klassiker som ni återkommer till?

3 kommentarer

 1. Åh! Kommer så väl ihåg min första parfym! En rosa boll med lite strassstenar på från Britney Spears! Vilka minnen ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju nåt speciellt alltså med just parfymer, vilka minnen de kan ta fram hos en, hur lång tid som helst kan ha gått men så luktar man på den och man är plötsligt liksom där igen :)

   Radera
 2. Jag älskar escadas parfymer, de som kommer en ny varje år. Fruktiga och goda :) Tommy girl har jag ungdomsminnen av också... Kul inlägg!

  SvaraRadera