Mina 3 absoluta drömresmål

Ååååh, vad jag älskar att resa! Helst skulle jag vilja bila typ jorden runt. Ta mig över haven med fraktfartyg. Uppleva saker, inte bara se.

Jag har alltid tänkt att jag inte har några speciella drömresmål liksom, jag vill bara ut och resa. Vart är kanske mindre viktigt. Konstigt, jag vet.
Men, när jag tänker efter så har jag faktiskt ett par ställen jag mer än gärna skulle besöka.

1. Mecka.
Hit vill jag gärna åka innan saudiska staten förvandlar det till nåt nytt Las Vegas. Tyvärr håller de på att göra det till någon kommersiell huvudstad istället för den enkla och vackra, andliga plats det egentligen är. Men, Mecka är Mecka oavsett!
Det spelar ingen roll vad de gör med det, det förstörs ändå inte. Det genuina kommer ändå att finnas kvar och folk kommer fortsätta att vallfärda dit.2. Skottland
Vet inte om det var filmerna Braveheart och Rob Roy som satte igång den här fascinationen, eller att det verkar så sagolikt och mystiskt. Trolskt.
Att de har världens vackraste dialekt på engelskan hjälper nog också. Kan lyssna hur länge som helst!:)
Jag vill utforska naturen, ruiner och var och varenda liten spökhistoria som finns. Med andra ord skulle jag behöva en rätt lång resa...
3. Italien
Kanske fantasilöst av mig, men det kan man knappast säga att Italien är! Jag har bara rest från Genua och uppåt i all hast, har alltså inte sett något direkt sådär.
Vi lyckades däremot köra vilse en gång påväg uppåt (tack, GPS!) och hamnade i en sådan där jättesöt, pittoresk liten by. Tyvärr kunde vi inte stanna för att utforska, men ja, av det jag sett av Italien så vill jag se mer.
Mannen min har varit i Rom bland annat och han är kär. Så då vet jag att det är sagolikt.
Jag skulle vilja se allt, och då menar jag allt. Alla berömda städer, små byar, den magiska naturen med alla cypresser (jag har dille på cypresser, av någon anledning) och så främst av allt, alla romerska ruiner. Främst då Herculaneum, den andra staden som blev förstörd samtidigt som Pompeii, men som inte är lika känd. Där finns det ännu bättre bevarade ruiner. Man har till och med hittat möbler i husen liksom, helt otroligt. Ryser bara av tanken. Vill dit!Har du något drömresmål du satsar på att åka till? 


Alla bilder är från Pixabay.com

4 kommentarer

 1. Vilka härliga drömmar och jag vill resa till Kina! :-D Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag tänka mig är vackert! :)

   Radera
 2. Vackra platser :). Det finns något extremt fint med vår värld och alla platser som skapats på vår jord. Kan dock känna en sorg när vi människor förstör allt detta fina vi faktiskt får låna en så kort tid :(. Jag brukar tänka på saken när man ser bilder på jorden från rymden, eller foton från platser på vår värld. Hur vi kan förstöra den så?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det sorgligt! Vi har verkligen en tendens till att sabba det mesta, tyvärr. Finns det något att vinna så är människor där och förstör...:(

   Radera