6 smarta länktips för bloggare


En liten preview på en av mina designer, eller snarare "makeovers" på Bloggers gamla standardtema Minima

Halloj! Jag börjar med att säga att det här är ett tidsinställt inlägg, förhoppningsvis postat när vi befinner oss på nordostkusten. Jag vet inte om det finns wifi där vi bor så jag har petat ihop i alla fall ett inlägg så det inte blir total torka här. :)

Idag tänkte jag göra ett litet inlägg med ihopsamlade länkar, då jag hittat så mycket spännande på sista tiden vad gäller bloggande och design. Jag är en sån då som i princip aldrig kan få nog av fonts, koder, bloggdesign, "how-to"-artiklar och ja, allt som har med bloggar att göra, i princip. Det finns så mycket informativt att läsa, man kan alltid lära sig något nytt.

Här är länkarna, utan någon direkt organisation inbördes. Det handlar om allt från design till själva bloggandet. Hoppas att du hittar något intressant!

Google font pairings - Här ser man exempel på olika Google fonts och hur de passar ihop.

How to pick the best sidebar widgets for your blog - Som det låter; tips om hur man väljer vad man ska ha (och kanske inte ha) i sidomenyn.

Don't put ads on your blog - Är väl definitivt en smaksak men här finns lite mer info om vilka som kan tjäna på reklambanners i bloggen. Röda tråden är väl egentligen "less is more". Själv tog jag bort mina banners, de kändes som om de bara tyngde ner.

Skriv en fenomenal "om mig"-sida - Som det låter. Och ja, min behöver också en renovering. Är på G med det. :)

Skrivskolan, del 1 - Serie bestående av 4 inlägg.

Så gör du din blogg lätt att läsa - Tips för att få en mer lättläst blogg, helt enkelt. Särskild fokus på typsnitt.
Note to self: Här måste jag ta till mig om större textstorlek nästa gång jag städar i designen. Liten text må vara snyggt men för många läsare är det allt annat än praktiskt. Sånt där man kanske inte tänker på alltid när man sitter och ändrar och låter enbart ens egen smak styra.

____________________

Håll utkik efter del 2! Har du några tips? Kanske någon superbra hemsida med info för oss som bloggar?

Inga kommentarer