Capsule wardrobe med 10 plagg (!)

Själva idén med capsule wardrobe låter ju faktiskt himla bra. Ett antal basplagg som passar varandra, som kan mixas och matchas till flera outfits och som kan hålla en eller till och med flera säsonger.

Först blev jag lite förvånad då många menar att man bör hålla antalet plagg till 33, eller 37, och köpa nytt efter tre månader. Vad är då poängen med en capsule wardrobe? Ska inte det vara mer minimalistiskt? Och främst av allt, vem har ens så mycket kläder?! Inte ens under mina tokigaste shoppardagar i gymnasiet hade jag så mycket.. men jag antar att perspektiven förändrats en aning.

Jag hade faktiskt en alldeles utmärkt capsule wardrobe redan då, utan att veta om det. Mina basplagg som gick att matcha. Några favoriter också för utekvällar. Enkla accessoarer. Man behöver faktiskt inte ha sjuhundraelva plagg. Egentligen.
Jag hittade i alla fall den här artikeln som passar mer vad jag hade tänkt mig, nu när jag vill försöka få ihop en fungerande garderob så jag slipper gå med samma kläder i samma kombinationer jämt. Absolut mer i min smak och budget!

Sen knåpade jag ihop detta lilla collage. Vad tror du, det kan väl funka?


Kläder från H&M Plus, skor från Deichmann

Som du ser så försvann minikjolen och den lilla svarta från min lista, av förklarliga skäl. Jag hittade inte några byxor som jag verkligen gillar men de där får illustrera ett par basic svarta, helt enkelt. Men visst ser det bra ut? Jag har redan blå jeans hemma och 2 olika grå långkoftor, så det finns ännu fler möjliga kombinationer här. Väskor har jag redan 2 stycken, båda stilrena svarta som även fungerar som kameraväskor.

Känner mig mer hoppfull nu att även jag kan se prydlig ut, haha.

6 kommentarer

 1. Fina plagg :). Jag är urdålig på det där med kläder egentligen :), jag köper bara på klädpartyn och sen använder jag de plaggen om och om igen :D.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är jättesvårt! Vet typ inte ens vad jag behöver. Fattar knappt ens själv att jag var en besatt fashionista förut. Nu får jag typ halvt blackout när jag går in i en klädaffär och vill springa ut igen, haha.

   Radera
 2. Har man över 30 basplagg då har man problem känner jag xD Basen ska ju inte göra hela garderoben :P Jag tänker mer 4 svarta byxor (olika designs) 10 baströjor (enfärgade utan tryck) och sen cardigans osv. Sen köper man till andra plagg som kanske inte fungerar till allt så som basen gör. Tycker kollaget du gjort är jätte fint :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, eller hur! 37 basplagg, vad är då poängen?! :O

   Tackar så mycket :)

   Radera
 3. Jag hittade precis din blogg. Som jag förstår det bor du i Tunisien? Hur hamnade du där? Har du konverterat till islam, isf hur tog din familj det? Du kanske redan har skrivit det och kan länka..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gifte mig i Tunisien och sedan dess har vi bott växelvis Sverige/här. På G att flytta permanent till Sverige.
   Japp, har konverterat. Familjen tog det bra, någon enstaka släkting som uttryckt sitt missnöje men inget jag bryr mig om. Mamma är ok med det och det är det viktiga. :)

   Radera