Det här med att ta hand om sig själv

Fasiken så svårt det är! Särskilt när man liksom är van vid att göra precis det motsatta. Hej förresten! Hoppas att du har en mysig helg med sånt som gör dig glad.
Här har det fungerat rätt bra med kosten (nu svänger vi in på det dårå) och träningen men så spårade jag ur lite.. sen igår när dottern fick halsfluss igen (sista gången var typ en månad sedan, men föga förvånande att hon blev sjuk igen med tanke på att de precis börjat skolan) så blev jag lite sådär på tröstätar-humör. Tyvärr!

Det positiva med den här episoden är att jag inte njöt av det alls egentligen. Visst smakar cola gott, men det lindrar inga taskiga feelings. Det gör det ju aldrig, inte något man proppar i sig. Enda man kan göra är att tillåta sig att känna.
Det är dagens lilla lektion; känslor ska kännas och att försöka förtränga dem gör ingen något gott överhuvudtaget. Tvärtom!

Så, idag står träning, sjysst mat, ögonbrynsfix och allmänt fix av nyllet på schemat. Förutom såklart att ta hand om min lilla sjukling då som är satt på dunderantibiotika. Stackarn. Ont i magen och dan. Tydligen ska dessa biverkningar ge med sig när kroppen vänjer sig men av det jag läst på nätet så är det inte lovande. Typ bara att lida och stå ut.
Är inte avis, sist jag tog antibiotika så fick jag myrkrypningar och domningar i armar och huvud, för att inte tala om att hela min kropp blir till en vandrande svampinfektion varenda gång. Men ändå, tack och lov för modern medicin när man behöver det..

Katt-update: Vår lille korv härhemma verkar må helt okej trots den väldigt nya, ovana situationen i livet. 5 år gammal och ensam för första gången. Han som var så tystlåten har blivit pratigare och gosigare och man märker att han saknar sin och Noussas väldigt aktiva lekstund efter frukost, eftersom han leker med oss med en ovanligt stor energi.
De båda brukade ränna runt som raketer här, jaga varandra tills de däckade tillsammans på nån säng eller i soffan. Det finns ju inte längre, så vi försöker leka med honom så gott det går så han får springa av sig lite. Mitt måttband är favorit nummer 1 bland leksakerna, helt klart!Nu blir det lite GTA här och sen ska man väl försöka starta dagen. Ha en fortsatt fin helg

5 kommentarer

 1. Vad tråkigt att tösen blev sjuk igen och det är viktigt att ta han om sig själv! <3 Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja roligare kan man ha det men nu är hon på bättringsvägen :) Tack! <3

   Radera
 2. Ja det är verkligen svårt! Men man får öva och öva så blir det bättre ☺️✨

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Gäller att ta det med små steg, tror jag :)

   Radera
 3. Jag har sååå svårt att komma in i bra rutiner! Jag försöker ta det som det kommer lite grann, kanske unnar mig lite sött på helgen. Men oftast är det inte ens gott, precis som du skriver. Försöker i alla fall ta hand om mitt yttre så mkt jag kan, men har inte målat naglarna på hur länge som helst :( Tråkigt, jag tycker om att pampra mig själv liksom. Men kanske får en ta en sak i taget helt enkelt!

  SvaraRadera