Så vi gråter och gråter...

Så vi var och vattnade igen. Köpte mat, läsk och te på vägen dit. Det känns fint att vara där, inte bara för att det är min favoritplats utan för att Noussa är där, begravd under sitt unga olivträd. Ung som hon själv var.
Huga, vad jag önskar att hon var där med oss på det sätt vi hoppats, glad och levande med sin kompis, lekandes bland träden och med alla andra djur som finns där i området. Men så blev det tyvärr inte.
Det gör så ont att det river i en.

Mannen gick iväg för att vattna ett träd och när jag tittade ditåt så hade han gått och ställt sig vid hennes grav. Totalt hjärtekross, hon var verkligen hans lilla bebis.
Jag började gå ditåt när han började gå tillbaka mot stolarna där vi satt, och efter att jag tittat till hennes grav så gick jag för att sätta mig bredvid honom. Där satt han och grät.

Vi grät en skvätt ihop samtidigt som vi konstaterade att livet är så skört och att döden dessvärre är en del av det.
Jag hade lustigt nog precis innan jag gick och satt mig, tänkt på hur bra det var att jag tillät mig att gråta ordentligt, ibland rent hysteriskt, dagarna efter hennes död. Jag tillät mig att sörja, istället för att göra som jag brukar; lägga locket på, låtsas som ingenting och sedan bryta ihop ibland flera år efteråt. Därför kunde jag stå vid hennes grav nu utan att klappa ihop. Nog för att jag sedan gjorde det i alla fall när jag gick tillbaka och satte mig vid mannen min som satt och grät. Men det är ok.
Det har inte ens gått två veckor än och vi har väl kanske inte riktigt förstått att hon verkligen är borta, vår lilla gullebulle.

Allt blir inte som man tänkt sig här i livet, inte ens selfies lyckas man ju med jämt...

6 kommentarer

 1. Många styrkekramar från mig! <3

  SvaraRadera
 2. jag är en riktig hösttjej. Älskar allt med hösten. Färgarna, solnedgångarna, te och böcker, tända ljus och raggsocker, middagar med mustiga grytor och allmänt innekurarmys.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hösten i Sverige är underbar. :) Här är den mest småkylig, annars ingen skillnad. Vi har ju liksom bara 2 årstider här, den varma och den kalla.. :P

   Radera
 3. Vad mysigt det låter med vinter när du beskriver det.. lätt att glömma den delen när man tänker på alla kläder som ska på och av mig och bebis när vi ska ut och in.

  Hur länge har du bott i Tunisien? Tycker att det är kul att läsa om ditt liv där 💕

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :D
   Jag flyttade hit första gången -02, sen har jag bott här och i Sverige växelvis. Hoppas på permanent sverigeflytt snart. :)

   Radera