Trädgårdsdrömmar och bloggrädslor

Hej! Nu känns det som om det varit lite lågtryck härinne, men det blir väl så ibland. Har massor att skriva men tro det eller icke - jag känner mig lite blockad för jag upptäckte med Google Analytics (om du inte har det än på din blogg - go get it!) att det här med bloggeriet går ju faktiskt riktigt bra! Och så blev jag skiträdd. Typiskt mig. Jag kom på att folk läser här, och fick panik. Jag sitter här och bara lämnar ut mig själv på internätet. Som om jag inte visste från början att det var det jag gjorde...?

Det är konstigt egentligen för jag har ju gjort det sedan typ 2008 eller nåt. Så det är inget nytt under solen, men kanske har det kommit lite feghet nu med åldern. Rädd för att lyckas, rädd för att misslyckas. Så jag har hållit mig själv tillbaka här nu, medvetet faktiskt. Knäppt? Japp! Vet inte hur jag ska göra med mig själv och min blyghet.

Oh well.

Idag promenerade vi och beundrade grannskapets grönsaker. Bougainvillea som är en favorit hos mig, älskar dem i alla deras fantastiska färger! Ingen trädgård vid Medelhavet är komplett utan åtminstone en Bougainvillea. Så det så! Vill själv gärna ha i alla färger. Samt typ vartenda träd och varenda buske och blomma man kan plantera.. Så vi får se hur det blir med den saken.Jasmin finns ju också en hel del av och även om buskarna kanske inte ser så imponerande ut så är blommorna söta och doften ska vi ju inte ens prata om! Varma sommarkvällar när jasmindoften hänger tungt i luften, och man sitter och kollar på stjärnorna och filosoferar. Det är grejer, det!
Vi lyckades även klämma in en cappuccino på ett fik nära kidsens skola. Där satt jag och gubben och snackade fotografi, mitt pluggande av foto och mörkrum och hur ovanligt det var förr att se folk med systemkamera ute till skillnad från nu när det är tillgängligt för alla, och så foto som konst. Just det där med att man kan sätta värsta grymma systemkameran i handen på någon med noll koll och bilden blir bara.. blaha, medan en riktigt duktig fotograf kan fota konstverk till och med med en billig kompaktkamera.

Sååå djupa samtal. Haha.

(På tal om kameror så står en Sony A5000 faktiskt på min önskelista nu, jag som trodde att jag aldrig skulle dumpa Canon. Men det dröjer nog ett bra tag så min "lilla" Canon får fortsätta vara min kära bloggkompis tills vidare.)

Vi tar väl en dagens bästa och sämsta också, bara för att ha nåt att avrunda med lite käckt.

SÄMST i alla kategorier idag var att Liberalerna tydligen tycker att slöja ska förbjudas i skolor och andra kommunala verksamheter i Trollhättan. Sånt här gör mig besviken på mänskligheten, alltså. Det är 2017, för tusan. Man inkluderar inte genom att utesluta och få folk att känna sig utpekade.

BÄST är att vi fått riktigt goda nyheter som ljusade upp i mörkret här hos oss. Kan inte skriva om det i nuläget men det kommer väl. Känner mig tacksam, och första glimten av optimism har visat sig hos mig sedan det där hemska hände. Som om inte allt är nattsvart, trots allt.
Plus att det faktiskt har regnat! Tack Gode Gud. Det är det absolut viktigaste. Torkan som varit här senaste åren är inte att leka med.

Hoppas att du haft en fin dag du med!

Inga kommentarer