10 favoriter för oss som bloggar


Hejsan! Hoppas att din helg varit alldeles förträffligt bra. Här var det helt okej, sjukstugan fortsätter men än så länge är denna halsfluss inte ens i närheten av den förra vad gäller feber och elände.

Jag har ju då ungefär absolut noll som händer just nu i livet så jag tänkte knåpa ihop ett till sånt där "bra att ha"-inlägg med tips för oss som bloggar. Plus då att jag själv ba' "-OOOOH, sånt här gillar jag!!" när jag hamnar på en blogg med såna inlägg. Så då antar jag lite lätt att andra också blir helt överlyckliga när de får läsa om typsnitt och sånt. Visst är det väl så? Eller..?

Jag skrev ju ett annat tidigare, 6 smarta länktips för bloggare, och jag fortsätter på det temat! Både för att det är bra att ha samlat själv och för att det kanske också förhoppningsvis finns grejer som kan hjälpa just dig?

Så, för att inte dra ut på det längre; här är mina 10 favoriter för bloggare.

1. | Photography tips for bloggers. Lite bakom kulisserna på sådana där snygga stillbilder och så tips som är lätta att förstå. (Bilden ovan är från den här bloggen, hon ger ut 10 gratis foton när man anmäler sig till hennes nyhetsbrev.)

2. | 214 idéer till blogginlägg. Sannas rum is the place to be om man har bloggtorka. Och även annars, såklart. Kanonbra inlägg! Har jag sparat i favoriter för framtida inspo. :)

3. | Upphovsrättslagen - Vilka bilder får jag använda på nätet? Okej, kanske inte det mest fun filled av inlägg, men nödvändigt. Ju mer vi liksom lever våra liv på nätet, desto mer viktigt att inse att "källa: Google" inte räcker. Behöver man bilder finns det massor att hämta på bland annat Unsplash och Pixabay, båda är mina favoriter när jag behöver en bild som jag helt enkelt inte har möjlighet att fixa ihop själv.

4. | På tal om foton, här har vi ett resource library hos Ivory Mix, fullproppat med gratis foton och andra praktiska verktyg för bloggare. Prenumerera på nyhetsbrevet för att få tillgång till alla goodies!5. | Typsnitt från Free Design Resources. Vem kan egentligen ha nog av snygga typsnitt? Inte jag i alla fall! Vill man ha en käck header till sin blogg så kan man ladda ner här och använda i sitt redigeringsprogram. De har även mängder med andra gratisgrejer som bakgrunder och templates.

6. | 6 habits of successful online entrepeneurs. För den som menar business med sin blogg! Skulle vara kul att vara en sån där som har bloggen som jobb, och för den som vill leva den drömmen så finns det mängder med info därute på internätet. Denna käcka lilla lista kan ju vara en början?

7. | The ultimate list of free resources för starting a blog. En hel massa verktyg för den som behöver.

8. | Hur tjänar man pengar på att blogga? Info om detta får man såklart hos Teknifik. Väldans utförligt inlägg.

9. | How to write great blog content. En lista i listan, så att säga. Länkar till en hel massa bra artiklar om hur man blir en riktigt vass bloggare.

10. | 5 saker att inspireras av hos de amerikanska bloggarna. En av alla de fabulous artiklarna som postats på Influencers of Swedens hemsida. Amerikanska bloggare är proffsiga proffsproffs när det gäller det här med att tjäna pengar på sin blotta existens. Typ. Även om pengar inte är ens mål med bloggandet så finns det massor med inspo att hämta.

Hoppas att du hittat något användbart, och tipsa gärna själv om du ligger inne med någon artikel eller sjyssta tips! (Gärna vad gäller gratis typsnitt...*blink, blink*)

6 kommentarer

 1. Grymma tips! Kul att läsa! Dessvärre det här med typsnitt är inte min grej annars hade jag hjälpt dig ;) Kan pass apå att tipsa om vår FB-grupp Tillsammans är vi bloggare starka!
  Där får man massa bra tips vad som rör bloggandet;)
  Svar: Ååå Italien, när åker du dit? Älskar verkligen Italien, favoriten helt klart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ska genast spana in! :)

   Blir nog inget Italien än på ett tag, tyvärr. Men drömma kan man ju. :)

   Radera
 2. Vilka bra tips! Tack så jättemycket<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :D Bara trevligt att dela vidare :) Hoppas du hittade något som kom till nytta :)

   Radera
 3. Svar
  1. Tack! Hoppas det var till hjälp :)

   Radera