3 saker jag vill bli bättre på

Hej kära du! Jag hoppas att du fått en härlig start på veckan. Själv är jag lite i en svacka sådär, mest för det som hände med vår katt såklart men också rent allmänt. Jag hade redan problem med ångest i cirka två månader innan det där hände, så det har vart lite mycket för skallen att ta in, liksom. Men, efter regn kommer solsken, som det så finurligt sägs. Jag kämpar på!Idag satt jag och grubblade på lite grejer. Lite sådant där känslomässigt som ibland ju bara bubblar upp i huvudet. Det är alltid trevligt med såna där "aha!"-upplevelser men samtidigt svårt, för det stannar ju just vid tankar om man inte gör något åt det.

Men, här är i alla fall tre saker jag verkligen vill jobba på.

1. | Att ge cred till mig själv och kunna ta komplimanger. Två grejer i ett. Jag tror det här är rätt vanligt, kanske speciellt bland tjejer och kvinnor. Man ska liksom vara "blygsam" av sig och inte förstora sig själv. Som om det vore något fel att tycka att något man gjort faktiskt är bra och värt en klapp på axeln.

2. | Att kunna släppa saker och ting som inte gynnar mig själv. Sånt som hänt förr, bland annat. Känslor som drar ner min energi. Jag har massor av tråkigt gojs som jag verkligen skulle behöva släppa. Både taskiga minnen och känslor. Jag kan bli kokande arg av att komma på något som sårade mig för flera år sedan, helt enkelt beroende på att jag inte sätter ner foten när jag blir dåligt behandlad. Vilket för mig till nästa grej..

3. | Att kunna sätta stopp för människor och saker som jag mår dåligt av. Konflikträdd som jag är så har jag väldans svårt med detta. Giftiga människor får fortsätta påverka mitt liv och ta alldeles för stor plats med sin negativa energi.
Ibland kan man ju tyvärr inte radera alla jobbiga individer från ens liv, då verkligheten ofta inte riktigt är lika enkel som idealet, men att då kunna sätta en gräns och kräva respekt; det skulle jag så gärna vilja.

Så, för mitt egna välmåendes skull så vill jag bli bättre på dessa tre saker. Och jag delar med mig för att kanske inspirera just dig som sitter i samma båt. Ta det från en som vet tack vare tråkiga erfarenheter; det ÄR värt besväret att sätta sig själv först. Är man tillfreds så är man en bättre mamma/fru/medmänniska.
Det kommer finnas de människor som inte gillar det, men just därför är det viktigt. Man ska inte behöva acceptera att vara någons dörrmatta. Aldrig någonsin.

4 kommentarer

 1. Jag är likadan och skulle också behöva jobba på alla dessa tre punkter! <3 Kramis

  SvaraRadera
 2. Du är inte ensam om att behöva jobba på det där <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte lätta grejer precis men man lär väl så länge man lever :)

   Radera