Efter tre månaders bloggande

God morgon på dig! Här är det bloggfunderingar i farten igen. Nu när bloggen officiellt har fyllt tre månader så passar det väl ändå bra att ta sig en funderare på hur det har gått, vad jag tycker och känner, samt hur jag tänker på bloggandet inför framtiden?
Det sägs ju att man ska låta det gå minst sex månader innan man ens funderar på om det gått bra eller dåligt, men en liten funderare kan man ju ta sig, för skojs skull.


Bloggen..

Nu är ju detta bara tre månaders progress men det har ändå gått bättre och framför allt känts bättre än någon annan blogg jag startat. Jag har lagt ner en hel del kärlek på det och älskar verkligen att skriva, ge och få kommentarer, hitta andra bloggare, och att lära mig nya saker. Man kan säga att jag är inne i det på en helt annan nivå än tidigare. Jag tar det på större allvar men samtidigt är det så mycket roligare!

Förhoppningar inför framtiden..

Alltså. Jag har bloggen hos Blogger och det är av flera anledningar. Jag har testat de andra plattformarna och jag gillar dem helt enkelt inte. Det har alltid slutat med att jag studsat tillbaka hit ändå. Här slipper man påtvingad reklam, man har kontroll över designen så man kan få den att se ut precis som man vill. Enkelt att använda, massor med utrymme, pålitligt.

MEN... det är ju inte mitt. Jag är ändå liksom gäst hos Blogger, at their mercy. Skulle de bestämma sig för att lägga ner Blogger en vacker dag så kan de bara göra det, och allt försvinner. Så visst vill jag över till egen wordpress så snart det bara går! Jag skulle kunna göra det nu på momangen då första året är så billigt med webbhotell (finns ju mängder med erbjudanden) men sen blir det dyrare, och kan jag verkligen garantera att jag har möjlighet att lägga ut den pengen? Inte som det ser ut nu. Jag vill inte starta upp med webbhotell och allt och sen behöva kasta in handduken om ett år. Jag är fast besluten att forstätta blogga så länge jag bara kan. Vore trist om pengar kom i vägen för det.
Men som sagt, så snart jag kan, så flyttar jag över!

To nisch, or not to nisch..

..is the question. Överallt snackar experterna om att man måste ha en nischad blogg. Vad är jag då? Jag babblar ju runt om allt. Mode? Sällan, men det händer. Inte en modeblogg, med andra ord. Vardag? Jodå, men knappast som en dagboksblogg. Mammablogg kanske? Nä, jag har ju svårt för att ens visa kidsens ansikten här så det vore knappast någon spännande mammablogg att hänga i julgran. Livsstilsblogg då? Okej, men vad är det ens? Fattar inte riktigt.

Så man kan säga att jag vete 17 vad jag har för nisch just nu. Jag har däremot en vision, men som sagt är det för framtiden. Känns konstigt att låsa ner sig sådär direkt. Men, som sagt, jag vill hitta min grej i bloggvärlden så småningom. Men, ingen press!

Vad jag vill förbättra

Oj, vart börjar jag? Såklart först och främst att jag vill bli bättre med orden. Hitta min grej, få in bra struktur i inläggen som är lätta och trevliga att läsa. Jag har ju bloggat i ett x antal år nu men egentligen aldrig filat på det, så att säga. Jag har bara kört utan eftertanke, och visst, det har fungerat, men ändå. Jag vill bli mer sådär att orden faktiskt motsvarar det jag vill få sagt, vilket inte alltid är så väldans lätt.
En annan sak jag önskar att jag kunde komma ihåg när jag skriver är att se till att ändra namnen på fotona! Hjälp, tänker på det varje gång men sedan så bara försvinner det ur hjärnkontoret. Hur i hela friden ska t ex mina foton från Kelibia och Kerkouane hittas av Google när de heter IMGblablabla.jpg? Bra fråga. Men det glömmer jag bort varje gång. Poof! Borta ur huvudet.
Naturligtvis vill jag också bli bättre på att fotografera. Jag har (som du säkert ser) inget emot att använda färdiga foton då och då men jag måste komma ihåg att ta med mig kameran, alltså.

Men i alla fall, växtvärk och taskigt minne åsido, grattis till lilla bloggen då, hoppas det blir många fler roliga månader (och år) av skrivande framöver! :) Främst av allt, stort tack till er som hittat hit till mitt lilla hörn!! Uppskattar varendaste läsare och all feedback jag kan få så att det kan bli ännu bättre här med tiden. ♥ 

8 kommentarer

 1. Men åhhh! Stort grattis till bloggen!! <3

  SvaraRadera
 2. Vad kul att det har gått tre månader och jag skulle kalla din blogg som en personlig blogg! :-D Kramis

  SvaraRadera
 3. Roligt att läsa :D. Jag tycker det är jättespännande med dina inlägg om religion. Men så är jag religion-lärare också ;). Tycker kultur och religion är jättespännande, och samhällsaktuellt. Du kanske kunde nischa dig ditåt? Lite recept på spännande maträtter? Om du gillar matlagning del vill säga, är du som mig är det ju svårt ;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för idéer! :) Kul att du gillar det jag skriver om religion, man är lite tveksam ibland om man verkligen ska skriva om det då det verkar vara så kontroversiellt numera, men kollar man på statistiken så är sådana inlägg bland de mest poppis intressant nog. :)
   Känner nog att vardagsblogg mot kultur/Tunisien/religion osv känns som jag, så det blir nog åt det hållet. Men vi får se vart jag hamnar.

   Radera
 4. Intressant att läsa och grattis till tre månader. Jag kan starkt rekommendera eget webbhotell :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar så mycket! <3 Ja det lutar definitivt åt det! :)

   Radera