Här sitter jag och håller koll

Hej på dig! Idag har det varit action på bygget som vanligt. Är det inte lustigt hur lätt det är att bryta överenskommelser eller att sådana mystiskt ändras allteftersom?

Nåväl, man ska väl inte klaga.. Värre kunde det vara. Man kan egentligen inte förvänta sig så mycket annat när det inte finns papper på något. Handskakningar och "-ok!" är allt man har att gå efter. Priser ändras upp och ner, hit och dit och det enda man kan göra egentligen är att hoppas på det bästa, typ.

Jag sitter i alla fall såhär och håller koll så de sköter sig där bland grävmaskiner och grushögar. Jag vet ju vart skåpet ska stå. Eller nåt.

Sen så behöver vi ju inte snacka om hur jag ställde in timer, satte kameran helt snett på en sandig planka alldeles för långt bort och sen lubbade för livet och kastade mig ner i stolen samtidigt som jag försökte se cool ut. Sånt är livet när ens gamla rara kamera inte fungerar med fjärrutlösare och stativet står hemma i Sverige och dammar.

Grabbarna skötte sig ju alldeles förträffligt ändå, konstaterade jag medan jag drack coca cola. Livet som byggherre är tufft. Man sitter här och dricker cola, te, äter något slisk, tar en promenad ibland...Granntanten lagar mat till oss när vi är därute, God bless. Redig husmanskost med en burk starkt paprikapulver i. Maten är otroligt god och jag är väldans tacksam men då jag lidit av en infektion i magen så tar kaggen stryk. Måste börja ta med mig matlåda, tror jag.
Det är lite lustigt, det där. "-Inte starkt alls!" betyder "så starkt att du bränner dig på din egen rap" när det gäller tunisisk mat. Mat som till och med en tunisier tycker är stark ska nog gemene svensk hålla sig borta ifrån, haha.

..och så lite natur för att avrunda det hela!Känns som vår här nu! Jättemysigt. Snart är det dags att börja plantera träden, ska bli spännande att se hur det går med tanke på att ingen av oss har någon erfarenhet av det..! 
Mycket har man att lära sig.

6 kommentarer

 1. "så starkt att du bränner dig på din egen rap" HAHA fick mig ett gott skratt där. Så kände nog min make första gången han åt coscos hos min mamma när vi var nygifta medan han svettades och nickade instämmande om att det inte alls var starkt hahahah... glömmer aldrig den dagen, så mkt jag skratta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, har många sådana moments. Svårt kanske för folk här att förstå att vi traditionellt sett liksom lagar mat helt UTAN paprikapulver, liksom GÅR det ens?! Lol.

   Radera
 2. Svar
  1. Ja, det har vi drömt om ett tag nu :)
   Inte där än men vi jobbar på det :)

   Radera
 3. Låter som ett otroligt tufft jobb du har där;)
  Känner dock igen mig när det kommer till ändrade överenskommelser.. Är fortfarande sjukt irriterad på elektrikerna som fixade vår el när vi renoverade lägenheten för 1,5 år sedan (tydligen, eftersom jag fortfarande minns det haha) Vi fick ett pris men när det var klart så var det uppe i det dubbla. Min man, som arbetar i byggbranschen, ryckte på axlarna och tyckte att "det är så det är" medan jag var vansinnig och tyckte att "det för i h-vete inte kan vara okej"..typ..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, riktigt tungt!;)
   Men vad träligt. Men som sagt så är det nog sådant man får räkna med. Det man kommer överens om från början är minimum, typ. :P

   Radera