Lite tips för en mer positiv veckaGod morgon! Hoppas att du haft en trevlig och framför allt lugn och harmonisk helg! Nu är det ju måndag och då tycker jag att vi ser till att få en riktig rivstart på veckan, eller vad sägs?

Ha en plan!
Gör som Sickan och ha en plan, så ska du se att det andra löser sig. Planen i sig behöver ju inte vara avancerad eller ens ha mer än en eller två saker, vad som än fungerar för dig! Poängen med att sätta sig ner och planera är ju att man vill underlätta för sig själv under veckan, inte att man ska planera in så mycket att man istället inte kan göra något alls.

Jag tänkte att jag kör lite idéer här i hopp om att något inspirerar. 

- Tänk ut vad du vill göra den här veckan. Jobbrelaterat, träffa vänner, träning, shoppingrunda, tid för dig själv i lugn och ro hemma, kanske?
Möjligtvis har du skoluppgifter som hänger över dig som ett svart moln?
Istället för att skjuta på det så planera in när du ska jobba med det. Kanske inte flera timmar på en dag utan kanske så lite som en halvtimme varje dag räcker? På så vis får du det gjort, fast med minimalt med slit och stress. Min arabiskalärare pratade ofta om det, att plugga en liten, liten stund varje dag istället för att sitta i flera timmar typ dagen innan förhöret. Vilket är rätt logiskt egentligen, men när man väl gjorde det så gjorde det faktiskt underverk för pluggandet!
Sätt av tid för det som absolut måste göras, men gör det smart, så det inte blir för mycket på en gång.

- En sak som finns med i många hjälpartiklar och som ofta nämns som en grej framgångsrika, produktiva människor gör, är att bädda sängen.
Jag vet, låter supertöntigt. Men då får man liksom något gjort redan direkt på morgonen och kan starta dagen på det spåret. Man liksom känner direkt att man åstadkommit något. Hjälper särskilt om man är lite deppig och hängig, att man känner att man får något gjort så fort man vaknat, i princip.

- Starta dagen med att dansa loss till din favoritlåt, kanske? För mig är det allt från Takida som gäller. ;)

- Träning eller tid för dig själv. Same thing, different name. Oavsett vad du gör för dig själv eller om det så bara är en enda gång under veckan så se till att det blir av!
Du är ju värd omtanke, och lugn och ro.

- Försök att ta dig ut i naturen, om det känns bra för dig! Bara en liten stund i tystnaden kan göra underverk.

- Planera in att ta en liten stund på slutet av dagen då du mentalt går igenom allt som gick bra. Allt det fina och positiva. Det behöver absolut inte vara några stora saker. Men ta tillvara på det som kändes bra.

__________

Enkla tips men det är sånt som hjälper. Ibland behövs det inte världsomvälvande grejer någon guru hittat på för att man ska känna sig bättre, utan helt enkelt struktur och omtanke gentemot en själv. Svårare än så behöver det inte vara.

Så, fram med filofaxen (använder folk sådana fortfarande?) och lägg upp en enkel, positiv plan för veckan. Det hjälper!

3 kommentarer

  1. Super härliga tips!! Tack!
    Svar: Jamen verkligen hoppas det kommer upp lite hipsterväxter,hehe ;)

    SvaraRadera
  2. Älskar såna här typer av inlägg :D

    SvaraRadera