Oktoberlistan

Så, nu är oktober slut! Tycker nog att vi tar och sammanfattar det hela med en liten, liten lista. Totalt inspirerat av Therese Wiksten, förresten. :)

Månadens YES!

Bygget påbörjades. En dröm som vi gått och grubblat på i en sisådär 15 år. En liten stuga på ett lantbruk, målet är att så småningom bli självförsörjande. Fast det ligger långt i framtiden när man förhoppningsvis bor här mer permanent. Men det är i alla fall ett stort steg på vägen.Månadens gulle:

Nasnous, vår fina lilla kattpojke som förlorade sin bästa (och enda) kattvän i september, har nog anpassat sig långt utöver våra förhoppningar.
Han äter och dricker som han ska, han håller inte på och protestkissar här och var eller andra konstigheter. Han har bara blivit gosigare och roligare. Pratigare. Det är som om han kommit fram liksom och nu tyr sig till oss på en helt annan nivå.
Han som inte ens var hälften så gosig och kelig som Noussa (inget fel med det, alla är vi olika och han var lika älskad ändå) låg nu igår tätt intill mitt ansikte och buffade mig på hakan med huvudet. Hur söt?
Så, nu försöker vi att ge honom den uppmärksamhet han tydligen behöver.

Månadens blä:

Ja, det får väl bli lössen då! Man känner sig ju inte fräsch som en nyponros, precis. Vi fick det ju av svägerskans barn, hon tog så illa vid sig när hon upptäckte att hennes pojkar hade löss, att hon grät. Total panik. Well, de är korthåriga och eländet försvann på en behandling, konstaterar jag avundsjukt. Hon skulle se hur det är för oss som dragits med det i snart 2 månader med ett X antal behandlingar bakom oss, till synes helt förgäves för tydligen har vi fått typ immuna mutantlöss eller nåt.
Kan ju säga att jag har aldrig varit så sugen på att snagga mig!

Månadens bloggstatus och mest poppis inlägg:

Lite har nog bloggen hamnat på efterkälken nu, inte så mycket vad det gäller att posta inlägg, men att ta mig tid att läsa andras! Jag tar det hela som ett paket, liksom. Man bloggar MED andra bloggare. Man sitter ju inte ensam på sitt hörn på internätet och skriver ut i tystnaden. Eller ja, kanske många gör men det är väl inget kul..?

Mest läst den här månaden blev inlägget Troende och deprimerad? Hur går det ihop? vilket är roligt eftersom det inte är ett speciellt nytt inlägg. Visar väl på att det är lätt att hitta runt på bloggen och det är ju trevligt att få kvitto på.

Nu kör vi hårt i november här, mer bloggande, mer läsande och mer foto, framförallt! Är riktigt glad över att bloggandet väckt liv i min passion för foto och bildredigering, det låg på hyllan alldeles för länge.

6 kommentarer

 1. Roligt att läsa :). Ja minus lössen då :). Det du pratade om mässing heter änglaspel :D. Brukar gå att få tag på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det! Har inte sett några på evigheter men jag får ge mig ut och leta sen när det börjar närma sig :)

   Radera
 2. Kul att jag kunde inspirera :)
  Gud vad kul att få följa bygget! Jag är också så himla sugen på att någon gång i framtiden kunna vara (i alla all hyfsat) självförsörjande. För min del händer det inte mycket med det just nu eftersom vi bor i lägenhet i stan och jag hade föredragit att flytta till ett varmare klimat först. Då får man drömma så länge och spana på andra som gör det istället :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har insett nu att drömmen är ju första stora steget på vägen så fortsätt drömma! :)

   Radera
 3. Vad roligt med så mycket som hänt! Och spännande med stugbygge! :D

  SvaraRadera