Hejsan! Idag blir det lite filosoferande här på bloggen. Vad tycks om det? Jag håller nämligen på att göra övningar med One By One Nutrition, och de har alltså en gratis “viktminskningskurs”. Jag skulle dock mer kalla det för “lär dig att äta normalt”-kurs, men nåväl.

De skickar ut mail typ varje dag med strategier och övningar och igår satt jag och skrev ner något som i alla fall jag tyckte var skitjobbigt. Frågan jag skulle ställa mig själv var: vad händer om jag inte börjar jobba mot mitt mål?
Man ska alltså verkligen föreställa sig sitt framtida jag, som en film, hur man lever om man fortsätter i samma spår som nu. Det var verkligen asjobbigt, för det såg inte bra ut alls. För någon som gått upp 7 kg på bara några månader, som missbrukar läsk och redan har det jobbigt att gå som det är nu, ser det inte särskilt bra ut. Med tanke på att vi har trevligheter som blodproppar, åderbråck, cancer, struma och annat kul på mammas sida av familjen så ser det faktiskt rätt mörkt ut.

Jag gjorde en lista helt enkelt på saker jag tror kommer hända mig, om jag inte tar tag i mitt matmissbruk och fortsätter att äta som jag gör nu. 

– Jag blir fetare och fetare (obviously).
– Jag får mer problem med magen, till och med magsår, kanske så pass att jag måste opereras.
– Jag kommer få outhärdliga problem med magsyra. Redan nu har jag besvär med halsen av det.
– Tillslut bli svårt att röra sig. Ligger inte långt i framtiden, kan jag säga.
– Ödem i benen. Har jag redan, men det kan alltid bli värre. Men som sagt, redan nu har jag det och vissa dagar är det så det riktigt spänner i skinnet.
– Möjligtvis högt blodtryck och mycket sannolikt blodproppar.
– Ökad risk för cancer. Gäller övervikt överlag men har man haft det i släkten bör man såklart vara ännu mer uppmärksam.

Här kommer den riktigt sorgliga delen av listan:

– Dö i förtid.
– Lämna barnen utan mamma för tidigt.
– Mycket större risk att mina barn följer samma väg som jag.

Så, där är det, svart på vitt. Nog fasiken har jag anledningar nog att ändra på mig? Jag har ju inte bara trivselkilon som måste bort utan jag närmar mig fetma med stadiga steg och jag vet att jag kommer att komma dit och ännu värre så småningom eftersom jag har detta förbannade störda förhållande till mat och ätande.

Jäklar, vad det sved att skriva den där listan. Men det behövdes verkligen.


För några kilon sedan…
Dela vidare :)

4 Svar

 • Vilken bra lista du har skrivit och jag önskar dig lycka till! Kramis

  Svara
 • Bra att skriva ner svart på vitt. Jag känner igen flera av punkterna själv och BEHÖVER ta tag i mig själv.

  Ska nog skriva en lista jag med, så att man vet varför man behöver ta hand om sin kropp. 🙂

  Svara
 • Ja, det var ett wake up call, minst sagt! :O

  Svara
 • Tack vännen! <3

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.