En blogg som inte suger

Det vill man väl ha, eller? God kväller! Här sitter jag och funderar högt. Till datorskärmen och till dig, såklart.

Så alltså. Bloggen.

Min kära lilla blogg, som jag trivs med och vill satsa på. Jag är bloggveteran, kan man ju säga. Profilen hos Blogger säger att jag startade år 2008. Man är typ antik i gamet, så.
Jag har ju skrivit ett bra tag nu och läst på en hel del kring detta med hur 17 man kör igång en sjysst blogg. En åsikt som ofta förs fram (och jag håller med i det stora hela egentligen) är att bilderna måste vara toppkvalité. Ut och investera i en bra kamera, osv. Många tar det även steget längre och säger att alla dina bilder i dina sociala medier bör följa samma stil. Kanske är detta mest för de med stora ambitioner på influencer-arenan, men ok, det ser ju också faktiskt rätt trevligt ut även för oss vanliga bloggare.

Men vad 17 gör man då när livet kickar en i bakdelen och man helt enkelt inte har tid/råd/whatever för att kunna posta dessa perfekta, slipade inläggen på schema? Slutar man blogga då eller? Eller kanske får man acceptera att bloggen är en kompis, lite av en följeslagare i livet, och då får det ibland bara bli som det blir?

Jag älskar bloggar med snygga foton. Stylat eller icke, men en duktig fotograf kan liksom lyfta ett annars ganska platt inlägg med fina bilder. På samma vis kan ett trist vardagsinlägg verkligen förstöras ännu mer av en grynig, trist mobilbild.
Men alltså ibland är det ju allt man har, och allt man vill säga, och man vill ändå dela med sig. Ska man skita i det då eller vara ärlig, liksom sig själv helt enkelt?

Jag röstar på att man ska kunna vara sig själv i sin blogg. Som Sanna skriver (hon lägger dessutom tyvärr ner sin blogg nu efter alla år, men många bra tankar där i inlägget om sociala medier) så är det så lätt hänt att bloggen/ens instagram bara blir ett showroom där man visar de fina delarna av livet och så får folk helt enkelt en kanske inte helt fel bild av en själv, men vinklad. Och visst, kanske är man okej med det men det är inte jag.

Så, från och med nu så kommer jag att posta det jag känner för, med bilder som kanske inte passar in i den perfekta mallen eller vinner några awards (haha) men det är okej så. Det är ju JAG. Och min blogg ska vara en förlängning så att säga av mig själv. Ibland vill man helt enkelt skriva av sig om sånt som inte "ser snyggt ut" och då är det bara att göra det, och de som vill, de läser, de som inte vill kan ju låta bli. Enkelt!
Bloggande ska vara KUL, inte stress och press. Så det, så.


Se där! En liten jag i en grynig bild. :)

5 kommentarer

 1. Jag skulle vilja att tiden fanns för fler bilder med systemkameran. Måndag-torsdag när jag jobbar finns inte chansen så här vintertid när det är mörkt :/. Funderar ibland på att fotografera fre-lör-sön och sedan visa upp sådana bilder på veckodagarna. Kanske är smart att göra så :).

  2008 är länge :D. Själv började jag 2004, det är ju också länge. Helt galet för åren går fort :-o

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan ju vara en grej det där, att planera in lite fotostunder då man kan, så man har material sen :)

   Radera
 2. Samma här en riktig veteran sedan 2007. Självklart skall man vara sig själv i sin blogg för den är ju faktiskt ens egna blogg. Tycker dock att detta med bildflödet har spårat ur lite hur perfekt allt måste vara.
  Svar: Men ja! Det var verkligen en helt underbar promenad! Vi behöver verkligen ljuset nu i denna trista vinter! Kräver sol nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har det? Stylat och perfekt, liksom inget personligt eller spontant. Undrar hur roligt det är att blogga då egentligen när det ska vara så väldigt perfekt allting..?

   Radera
 3. ...men exakt och vilka krav det ställer, perfektionen måste ju upprätthållas.
  Svar: Ja lyx verkligen. Jag med och älskar den redan. Andra dagen jag använder den idag och märker redan skillnad tycker jag, Huden känns spänstigare och tog upp serumet mycket bättre. Såg liksom piggare ut i huden imorse. haha svårt att förklara.

  SvaraRadera