Tandlös snart?

Hejsan! Jag storknar alltså. Jag var hos tandis idag (med min tandläkarskräck) och trodde innan att jag skulle åtgärda ett pyttelitet hål. Nä, mannen min tutade i tandis att vi ska ta mitt JÄTTEstora hål som jag liksom förträngt eftersom jag är rädd för rotfyllningar. Så där gjorde jag slut lite med min man, men ändå.

Tandis borrade sedermera upp ett jättestort hål á la krater i storlek och ba' "-detta gick väldigt djupt! Titta, man ser nästan roten där nerven sitter!"

Han har nämligen en stor skärm vid sidan av stolen, så han fotar med nåt som ser ut som en borr allteftersom, så han kan visa vad som är fel, vad han gjort och så vidare. Jo, det är säkert positivt och så men samtidigt så finns ju den där tandläkarrädda människan i mig som helst inte vill se min uppborrade tand, eller som förra gången, ett stort jädra plaströr som stack ut ur gadden. Eww.

Jag hade sån tur i alla fall så han hittade naturligtvis karies på tanden bredvid, så då började vi borra lite i den också. Oops, också lite stort. Krater blev det här med.

Lång historia kort, nu sitter jag här med mina två kratrar, fullstoppade med någon flourpasta, och om det fortfarande gör ont efter 2 dagar så blir det rotfyllning på ena. Tjohoo! Jag kan trösta mig med att det var ömt första timmarna, nu känns det nästan inget, så det kanske finns hopp?

Andra gången jag gjorde slut med gubben idag var när han åt en bakelse medan jag satt och väntade på att mina 4 (!) timmar skulle gå så att den här medicingrejen i tänderna skulle torka ordentligt. Det kan man ju kalla taskigt.

Hur som helst så har jag fått diagnosen "klena tänder" (förutom då att mina tänder är fulla med hål som en schweizerost), men doktorn (världens snällaste, btw) sa att jag kommer att ha ett Hollywoodleende innan nästa Ramadan. Ha! Hoppas det! Kanske blir jag av med tandläkarskräcken också då under tiden..


Lyssna nu på Tant E och gå på era årliga kontroller hos tandläkaren! Mycket trevligare än att vänta i 10 år och sen få lida. Kramis!

2 kommentarer

 1. FY din stackare med tänderna :-o.

  Men det du skriver om maken, kan inte låta bli att skratta :-p. Älskar ärlighet i bloggar och tycker det är roligt när människor kan skämta om sina förhållanden det visar på sanna förhållanden :), man får bli lite sur då och då :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomen eller hur! Särskilt när det är tandläkare eller sötsaker involverade.. :P

   Radera