8 snygga gratisteman till Wordpress

Idag tycker jag att vi nördar ner oss lite i bloggdesign igen, det var ju ett tag sedan och det här är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag planerar en flytt snart till eget webbhotell (kan inte låta bli att testa om det är något för mig) så jag letar såklart tema åt mig själv och tänkte liksom att jag kunde ju dela med mig av det jag hittat här med!
Kanske fler som står i startgroparna eller vill byta utseende på sin blogg?

En sak jag lagt märke till på många sidor som rekommenderar gratisteman är att de som finns oftast riktar sig mot sånt som är stereotypiskt "manligt" eller typ online magasin som snarare ser ut som nyhetssidor. Jag letar efter mjuka färger, lättläst text, teman där man kan lägga in egen header eller logo, där fokus är på text och bilder snarare än på att klämma in så mycket innehåll på så liten yta som möjligt.

Så, då kör vi då, en liten lista på gratis teman till Wordpress!

1. Islene 


Ljust och fräscht tema, fullspäckat med allt man kan tänkas behöva. Riktigt snyggt i all sin enkelhet.
Mer info och nedladdning.
OBS! Verkar vara snudd på omöjligt att få tag i support för detta tema, så man är kanske i princip själv ifall något skulle gå snedd vid installation osv. 

2. Lucienne


Annorlunda variant på framsida:


Ljust, lättläst och fräscht. Annan typ av framsida på bloggen än den man är van vid, kul för de som vill ha något annat än den vanliga standardlayouten. 
OBS! Verkar vara snudd på omöjligt att få tag i support för detta tema (kommer från samma sida som temat ovan), så man är kanske i princip själv ifall något skulle gå snedd vid installation osv. 

3. Ashe
Få gratisteman ger så mycket valmöjligheter vad gäller layout som detta. Det här var bara en variant jag knåpade ihop, man kan nämligen testköra temat innan man laddar ner.
Info och nedladdning här.
OBS! Är tydligen inte gjort för att fungera för Jetpack, en väldigt populär plugin för Wordpress. Integration för Jetpack får man bara om man köper pro-temat.

4. UnwindLjust & vitt, men inte tråkigt för det! Det här temat är väldigt flexibelt, man kan byta layout på både header och blogg, samt byta typsnitt, välja om man vill ha slider, använda egen logo osv.
Info och nedladdning här.
PLUSPOÄNG för bra support från SiteOrigin som har skapat temat.

5. Envy
Tema av portfoliotyp som egentligen passar alla bloggare, skulle jag vilja säga. Särskilt om man gillar vitt! :)
Info och nedladdning här.

6. Blossom FeminineDiggar du breda bloggar med större text så är detta nog för dig! Dubbel bonus om du gillar rosa. Fast worry not om rosa inte är din grej, tydligen kan man ändra på det, och en hel massa annat också.
Info och nedladdning här.

7. Zillah
Är stilfull enkelhet det man är ute efter så är Zillah nog perfektion i överflöd. Vill man dessutom lägga fokus på innehåll och då främst bilder så har man verkligen hamnat rätt!
Här kan man välja mellan olika layouter och med/utan sidomeny. Fattigt på färgfronten men exempelvis länkar kan man säkerligen ändra färg på via CSS ifall de olika färgerna som finns att välja på inte funkar för dig.
Info och nedladdning här.

8. MinaLite


Minimalism deluxe. Blir ögonen inte lugna av att titta runt på denna bloggdesign, då vete 17. Här får man vad man ser, plus att man kan ladda upp egen header och temat är såklart pimpat för SEO.
Mer info och nedladdning här.

Det var allt för tillfället, men den här listan kommer såklart att fyllas på allteftersom, tror nog att vi kommer få se en hel del nytt och fräscht under 2018. Gratis är gott och som man ser så behöver det absolut inte vara trist! 

6 kommentarer

 1. Jättefina, jag vill gärna göra om min. Men när min blogg blev hackad i augusti tappade jag totalt glädjen i att fixa. Har det mest basic nu man kan ha :(.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad trist! Vad har du för webbhotell? Sånt ska ju egentligen inte kunna hända, tycker man..

   Radera
 2. tycker det är svårt att hitta en ja gillar men ja denna har ja haft rätt länge ja har nu helt ok ändå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker också det är jättesvårt! Särskilt när det gäller gratisteman (som jag alltid är ute efter, hehe) för då får man ju inte lika mkt frihet med designen. :)

   Radera
 3. Snygga teman! Jag gillar dock inte teman där alla inlägg är på startsidan och så måste man klicka sig in på varje inlägg. Såna bloggar lämnar jag oftast direkt. Om det inte är någon superspännande rubrik förstås som lockar mig. Kul med eget webhotell. Jag har funderat ett tag på att bli min egen. Men vi får se. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dig, kände samma förut. Sen vande jag mig då jag läste massa amerikanska bloggar där den typen av layout är mer vanlig. Nu tycker jag det är rätt skönt att kunna ögna igenom snabbt och se om en blogg är för mig eller inte. :)

   Radera