Att lyfta varandra i sociala medierHej fina! Lindas bloggkärlekståg på alla hjärtans dag fick mig att fundera lite. Sociala medier är ju ett superbra sätt att nå ut till människor och sprida positivitet, information, kreativitet, ja allt möjligt bra. Tyvärr är det också ett sätt för vissa att sprida motsatsen.
Att trycka ner och hata.

Det är en av anledningarna till att jag bloggar anonymt. Än så länge är jag tyvärr för feg för att stå upp för mig själv och mina åsikter öppet. Evahle skriver om det här med öppenhet på sociala medier också, och där kommenterade jag just att hatet är en av nackdelarna med att vara öppen på internet. Är man kvinna riskerar man att bli ännu mer utsatt och tillhör man dessutom någon minoritet och inte “vet sin plats”, då får man nästan vara förberedd på förakt.

Jag tycker att vi som bloggar/instagrammar/youtubar osv borde ta oss mer tid till att lyfta upp varandra på sociala medier. Mindre ego och spam, fram för mer stöd och pepp! Det gäller även mig själv såklart, att bli bättre på att kommentera och att kliva fram där jag ser att någon beter sig illa. Bara för att något sker i ett kommentarsfält och inte ansikte mot ansikte, så betyder det ju inte att den som drabbas inte tar åt sig.

Så, det var dagens lilla tanke. Alltid kan man göra något litet för att glädja någon annan, även på sociala medier.

You may also like

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.