Känner mig lite deppig och ful idagÅåååh, sicket peppigt inlägg det här kommer att bli då. Eller kanske inte. Vet inte vad som spökar just nu men jag känner mig så jädra ful. På grund av mitt hår mest då.

Jag vet att jag bär slöja och att "ingen ser" men JAG ser ju. Jag ser att mitt hår blivit supertunt, mörkt, livlöst och att hårfästet åker bakåt. Lägg därtill min hijabsolbränna (kolla här hur en sån ser ut) så ser det ut som om jag har två pannor staplade på varandra, en solbränd och en kritvit. Låter lustigt kanske och jag brukade garva åt det men det skrattet har tystnat.

Jag har ingen frisyr och även om jag hade det, så skulle den nog vara tvungen att vara väldigt kort. Jag vet att det är genetiskt betingat, mamma min körde också mest med kort hår för hennes jättesvall typ kollapsade efter att hon var gravid, och kvar blev typ bebisfjun. Ok, kanske lite dramatiskt, men det vart så tunt i alla fall så hon klippte kort helt enkelt. Kanske jag också är där nu. Lite senare än henne visserligen, men ändå.

Lägg därtill alla mina problem med hårbotten, alltså katastrof.

Saker jag tänkte ta och göra nu, efter lite googlande:

- Ha lösare slöja (ingen tajt undersjal) och försöka införskaffa sjalar i naturligt, mjukare material.
- Börja med nitiskt regelbundet tvättschema + balsam (balsam slarvar jag alltid med).
- Försöka äta mer varierat.
- Pumpa igång med D-vitamin och B-vitamin. Har sånt i skåpet här hemma så varför har jag inte hållit på med det mer noga? Slarv.
- Köra vardagsfix, för min egen skull. Skin care, fylla i brynen och mascara. Basic, men gör så mycket för självkänslan.

Nä, ni. Nu tror jag att jag ska gå och måla naglarna. Gissar på att det blir knallrött...

2 kommentarer

  1. Men åh fina du! Du får ta en ren ta hand om dig själv dag ;) Åh I wish jag kunde ha ngn form av bränna nu, så tänk på oss blekfisar här trots din bränna ;)
    Svar: Jamen absolut det går bra ;)

    SvaraRadera
  2. Tips MSM hårets bästa vän :). Ett annat kokosnötsolja också hårets bästa vän :)

    SvaraRadera