Slöjrelaterade vardagligheter

Mrs Coskun skrev på sin blogg om 4 typiska hijabi moments, och jag var såklart tvungen att skriva en egen liten lista eftersom jag, well, kan relatera rätt bra!

1. När den faktiskt rätt tajta underjalen åker uppåt/bakåt och man sitter där med en kilometerhög panna och babyfjun som sticker ut. Plus också för att man då ser den vackra "hijabbrännan", dvs kanten efter solbrännan högst upp i pannan.

2. Den när man tappar nålar vart man än går. Jag har förlorat alla mina favoritnålar bara nu i januari eftersom jag alltid fastnade i träden när vi skördade oliver. Tänkte att det skulle vara enklare att skörda utan sjal på skallen men så fick jag skräckbilder på intrasslade hårtestar och en man som måste klippa av mig håret för att få ner mig ur trädet. Ångrade mig då. Slöjan är nog rätt praktisk i sådana lägen.

3. Vad sägs om den när inget vill sitta rätt/still? Alltså seriöst. Lika jobbigt som en bad hair day. Specifikt därför jag undviker silke och siden/glansig polyester som pesten.

4. När man får frågor som "-sover du med den där på?" eller "-du blev tvingad va?" av helt random främlingar. Det är rätt typiskt att vi alla ses som några vandrande reklampelare för islam/slöjan även fast man liksom helst bara vill ses som en själv, som alla andra. Men det får man vänja sig vid dessvärre, man smälter aldrig mer in.

5. Sen den som vimsiga jag lyckades med en gång, jag knatade ut ur huset utan. Vet att det är ovanligt och knappast något typiskt, men det konststycket fixade alltså jag. Gick ut till familjen i vår stora trädgård i Sverige och alla tittade storögt på mig. Jag liksom bara "-va? Vad händer?" varpå gubben sa att "-eeh, älskling, du glömde slöjan..." Haha. Det var nog mitt konstigaste hijabi moment, måste jag säga. Samtidigt så 100% jag.3 kommentarer

 1. Så kul att läsa :D.
  Finns det tillfällen när du inte bär hijab? Tänker till exempel med kvinnliga bekanta och sådant? :)
  Vet att det är så olika hur man gör nämligen :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, bär inte slöja med tjejkompisar/kvinnor överlag och inte heller framför mammas man då han enkelt förklarat nästan räknas som pappa i det här fallet ur islamiskt perspektiv. :)

   Radera