Vårt första ägg, minsann!

Hallå på er! Hoppas att ni haft en kanonbra dag. Här har vi varit ute på vischan as always, idag fick vi en ros planterad, en variant som heter "ward arbi", dvs arabisk ros. Vete 17 vad den kan heta hos oss? Men den doftar helt otroligt, vansinnigt, underbart gott (och starkt) och svärmor insisterade på att vi skulle ha en framför verandan, mellan jasminen och misk el-lil. Båda plantorna luktar helt fantastiskt men starkt, så med rosen också så skämtade jag om att vi får sitta där sen på verandan med varsin inhalator..

MEN, det blir nog bra det där. In other news, så har vi fått vårt första ägg. Bild på underverket finnes icke här eftersom min kamera tydligen hatar mig och inte vill connecta till min dator, men för er som typ aldrig sett ett ägg förut så finns det en bild på min insta. Ok, kanske too much att plåta ett ägg, men det är ju VÅRT FÖRSTA! Superstort! Dessutom har vår unga lille tupp som man för ett par dagar sedan inte kunde skilja från hönsen, sträckt på sig, fått en tuppkam och börjat gala. Han fick gehör från resten av byns tuppar så det var tydligen skitkul, för sen var konferensen igång.

...och lille Gizmo har vi hemma efter veterinärbesöket i förrgår, då vi tog honom för att tvätta ett nasty sår, vaccinering och antibiotikakur. Han sitter i karantän inne i badrummet. Inga problem dock, han har både mat, låda, koja och leksaker så det går ingen nöd på honom. Nu måste han bli av med det där läskiga såret så han kan gå tillbaka till sin roll som vildkatt på vischan. Nåt som passar honom alldeles utmärkt!

1 kommentar