Webbhotell, bloggande & nätverk. Help!


Hej på dig! Tänkte bara ploppa in här och be om hjälp, för jag vet att det finns läsare som har koll på detta. Ja alltså, det här med webbhotell. Det verkar ju vara en djungel!
Jag har mitt domännamn hos Binero och bloggar på Blogspot.com. Nu är det alltså dags tycker jag att testa det här med att bli egen. Rulla in på Wordpress, självständighet, 100% kontroll och allt det där. Samtidigt känns det ju skitläskigt. Tänk om allt går åt pipan, liksom?!

Som jag nämnt förr så har jag lite svårt för att våga saker, men jag intalar mig att jag kan ju testa ett år och se hur det känns. Det är ju inga rikedomar det handlar om, precis. Om jag efter det första året känner att jag lika gärna kunde blogga på en gratisportal - ja, då kan jag ju helt enkelt gå tillbaka till det då, med samma domännamn. Ingen skada skedd.

Eller så blir det superbra, är jättekul, motivationen får ett lyft och allt det där, och jag fortsätter. Who knows?

Jag tänkte sitta ner en dag och brainstorma. Syftet med bloggen, vilka läsare jag vänder mig till främst, sätta några mål. Gå med i fler nätverk. Även om jag inte är i Sverige just nu så är ju just det så fantastiskt med att vara bloggare - man kan "träffa" kompisar och bolla tankar med andra oavsett avstånd. Sedan så kan man ju faktiskt delta i träffar osv när man är i Sverige, inget som hindrar egentligen.

Så det var dagens bloggfunderingar. Om du kör eget med webbhotell, vad tycker du man ska tänka på? Vilket bör man välja? Är det något att satsa på?

5 kommentarer

 1. Jag har kört eget sedan ett par år tillbaka (bloggade också på blogspot innan) och är inte det minsta sugen på att byta tillbaka :)

  Jag har inte så bra koll på webbhotell så jag kan kanske inte säga så mycket där.. Jag har i alla fall min blogg hos Miss hosting och är väldigt nöjd. Som rätt liten blogg och nybörjare med allt det där tekniska så har jag ju inte så mycket krav mer än att den inte ska ligga nere eller strula stup i kvarten och att supporten ska vara bra. Hittills har det inte varit något strul och när jag har mailat dom har jag fått svar riktigt snabbt. Dom ger inte bara något snabbt standardsvar utan mailar fram och tillbaka tills jag löst problemet. Tummen upp för det. Är man medlem i influencers of seden får man tydligen dessutom rabatt hos dom första året. Jag har ju däremot inget att jämföra med så kanske finns det andra som är bättre.

  Jag tycker iaf du ska köra! Som du säger har du ju inte särskilt mycket att förlora och jag tycker det är så himla värt det att ha full kontroll över min sida. Ingen reklam jag inte kanske inte kan stå för, jag vet att sidan inte bara riskerar att läggas ner.. jag är helt enkelt inte beroende av någon annan. Förutom webhotellet då, men det blir ändå inte riktigt samma sak:) Jag tänkte på det när en stor bloggare, minns inte vem nu, skrev att hon inte ens hade kontroll över vilka länkar som blev till affiliatelänkar på hennes sida. Sånt är jag för mycket kontrollfreak för :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter ju jättebra :)
   Fast jag är lite förvirrad, gäller priserna bara första året eller är det samma sen också? Vilket paket ska man välja tro?

   Radera
 2. Det är första året. Tycker dom har lite otydlig information om det, men jag betalar ca 550/år för basic. Det räcker gott och väl för mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är lite snurrigt på hemsidan.. Men det priset är i alla fall billigare än one.com t ex fast mindre utrymme iofs. Däremot har miss hosting mkt bättre priser och paket om man måste uppgradera sen.
   Vi får se men det lutar nog åt det. Tack för tips! :)

   Radera
 3. Jag har haft one.com sedan 2010 när jag gick över till Wordpress på egen domän/webbhotell. Det passar mig bra, jag gillar att vara min egen och one.com har alltid varit bra för egen del. Så fort något krånglat har deras support varit helt underbart :)

  SvaraRadera