Snart 40 och självförtroende som en fjortis

ångest och dåligt självförtroende

Är det bara jag? Vissa dagar vill jag knappt visa mig ute för jag skäms över mig själv. Allra särskilt för det här med språket. Att jag är en riktig loser som hängt här sen -02 och fortfarande inte snackar flytande. Jag läser, skriver arabiska men jag är helt enkelt ovan vid att prata. Jag har aldrig jobbat här och gubben och barnen snackar svenska, svärmor snackar nästan flytande engelska. Så arabiskan har aldrig behövts för min del. Därav har jag aldrig haft någon press att lära mig. Ingen har heller kunnat göra det då jag varit ensam så mycket. Ingen tid för mig..! Så kan det gå. Men jag förstår och kan kommunicera hjälpligt. Faktiskt. Det svåra är självförtroendet. Jag blev utskrattad i början och tyvärr satt det kvar. Det var som om käften stängdes på mig och sen var den stängd. Och det är ju så med mentala grejer att när något väl pågått länge så blir det till en ond spiral som är svår att bryta.

Jag behöver en paus

Jag behöver verkligen en längre sverigevistelse för att ladda om och börja från början. Jag tror att det skulle hjälpa att studera franska också, vilket man såklart kan göra på komvux. Göra nåt för mig själv där jag inte känner mig dömd.

Ingen dömer mig ju, men det är såhär att jag har ångest och då blir allt mörkt, nojjigt och man skäms för sig själv konstant (i alla fall så det yttrar sig för mig) och jag känner att jag gör bort mig bara jag syns ute.

Äsch, vet inte vad jag vill med det här inlägget egentligen.. Bara snacka av mig lite, antar jag. Vet att det finns andra därute som har liknande feelings. Även om det inte syns på utsidan jämt så kan man ju vara jäkligt skör på insidan och ibland måste det bara ut.

Hoppas du får en bra kväll

2 reaktioner till “Snart 40 och självförtroende som en fjortis”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge