Dags att dumpa Bloglovin’?

Hej på dig! Jag vet att det varit lite.. opersonliga inlägg på sistone som kanske inte direkt intresserar de som kommer hit för att läsa om mina små äventyr på vischan. Förlåt, det vart lite obalans. Men med stukad fot och allt känner jag mig inte så värst inspirerad, faktiskt. Så vi tar en liten paus, okej? Inte en där jag försvinner från bloggen, men där ribban sänks litegrann. 🙂

Idag vill jag gärna snacka om ytterligare ett kanske rätt opersonligt ämne, men sen lovar jag att försöka styra in bloggen på banan igen!

Detta med att följa bloggar

Klart man vill följa bloggar! Jag har mina favoriter men letar alltid efter fler så har du tips..? MEN, det var inte det inlägget skulle handla om ju.

Det finns flera sätt att följa bloggar, bland annat på den gamla goda tiden då jag följde via Bloggers kontrollpanel. Detsamma går att göra här med egen WordPress, om man har Jetpack installerat så man kopplat ihop det med WordPress.com, vill säga. Där har man ju WP’s egen Läsare, där man kan följa bloggar.

Men det finns ju en tjänst speciellt som blivit så väldans känd och faktiskt standard när det gäller att hålla koll på favoritbloggarna och det är ju Bloglovin’. Tyvärr har de dock verkligen tappat sin glans, vissnat, krackelerat, dammat ihop.. Ja, du fattar.

Bloglovin’ och bristen på uppdateringar

Min blogg uppdaterades sist på Bloglovin’ den 12:e mars. Det är liksom mer än en månad sedan, och TROTS att jag kontaktade dem angående problem med min feed när jag flyttade till webbhotell. De fixade bekymret och hade trevlig support, men sen hände det inget mer. Nada. Nothing. Feed is dead. Och helt ärligt så orkar jag inte jaga deras support för varje inlägg jag skriver. Inte värt det.

Jag vet att flera upplever samma problem som jag, så det är inte bara något som min blogg drabbas av, alltså kan man ju fråga sig vad 17 Bloglovin’ pysslar med. Permanent fikapaus?

Alternativ; finns det några?

Så många använder tydligen Blogkeen och jag tänkte göra som Therese och flertalet andra som blivit frustrerade vad gäller Bloglovin’, och testa jag med. De har en väldans omodern layout (jag stör mig på sådant, haha) och jag kan inte påstå att jag tycker att min blogg uppdateras oftare där! Himla trist. Finns det liksom inget pålitligt sätt att följa bloggar förutom inom WordPress? Jag kanske inbillar mig men de här problemen verkade inte finnas förr när bloggeriet var på sin höjdpunkt.

Kanske är det så att efterfrågan på sånt här minskat i takt med att fler och fler bloggare startar nyhetsbrev? Bara en tanke som slog mig. Få är väl de (i alla fall amerikanska) bloggare som inte använder sig av det för att hålla igång sitt community.

Jag vet inte, jag. Jag vill heller inte ha min inkorg packad med varenda inlägg från varenda blogg jag följer, därav är ju sidor som Bloglovin’ himla praktiska. När de fungerar.

Vad använder du dig av? Hur håller du koll på dina favoritbloggar?

2 reaktioner till “Dags att dumpa Bloglovin’?”

  1. Bloglovin använder jag trots problemen. Har haft det sedan starten och även blogkeen. Men sedan i höstas uppdateras inte nya inlägg jag skriver på blogkeen. Kontaktat deras support vid säkert 20 tillfällen sen gav jag upp, de svarar nämligen inte . Sånt drar helt klart ner betyget och får mig att inte nyttja en tjänst. Bloglovinssupport har alltid varit snabba istället så jag stannar där :).

    1. Ja Bloglovin’s support är jättebra. Och om det uppdateras lika sällan på båda så är det väl kanske den som i alla fall fortfarande verkar vara igång man väljer.
      Jag gillar ingen av dem och ska nog försöka med WP’s Läsaren istället. Bara det att nu är man ju van vid Bloglovin’ och Läsaren är rätt trist i layouten..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge