Liten update om odlingen

Mullbär

Hejsan! Nu är det väl ändå dags för en update om fruktträd och allt? Det har jag ju snackat om hur länge som helst. I och för sig är det väl snart dags att ta nya bilder, allt går så fort nu! Det växer så det knakar. Nu ringde dessutom mannen och sa att det helt plötsligt blev världens översvämningsregn därborta. Och här sitter jag i solen bara en halvtimme bort, haha.

Härliga fruktträd

Man kan väl gissa på att de tagit sig? Tycker att de verkar rätt lyckliga som det är nu. 🙂

Till vänster är det då aprikos, och det till höger var en pinne med ett par rosa blommor av okänd sort, sen blev den nakna pinnen full med blad och nu har det ploppat upp vad som ser ut att vara såna där platta persikor som jag inte vet vad de heter.. Men de är delikata. 🙂

Mullbär

Lyxigt med mullbär! Det här lilla trädet är kanske i min höjd, typ 170-180 cm. Så rätt stort ändå från början. Vissa träd har vi köpt som små pinnar, andra större. De är så billiga här ändå så det gör inget. Det roliga är att alla mullbärsträd vi planterat har fått bär nu, även de som är mindre.

Fikonträd

Som denna lilla plutt – ett fikonträd! Cirka 15 cm pinne som precis har tagit sig men denna bestämde sig för att göra ett fikon innan den öppnade bladen, hehe. Har hänt med en annan också, de andra kör med bladen först. Vilket känns som det mest normala. 😉

Rosor

Vi har inte mycket än som blommat, men visar dem här som har kommit igång.

Vår fina lilla ros som visade sig se ut som en polkagris. 🙂 Jag har noll koll på namn på växter, så skratta inte.. 😉

Denna snyggingen! Försäljaren försäkrade mannen om att det var röda rosor vi köpte. Det visade sig vara en mörkrosa och så denna vackra, väldoftande fining. Bättre än två röda, måste jag säga!

Den mörkrosa. Har nog slagit ut helt vid det här laget.

Gul ros

Sen hade vi denna då som vissnat vid det här laget. Gul med orange/rosa i kanterna. Jättefin!

Så, det var dagens titt i trädgården. 🙂 Nu väntar vi på att damascenerrosen ska blomma, och så har vi ett par andra rosor vi tagit från en släkting.. och så vindruvor och ett stackars apelsinträd som verkar lite olyckligt. Å andra sidan har ett annat av apelsinträden börjat spira som 17 nu, efter att inget hänt alls sedan vi planterade det.

Dessutom såg jag blomknoppar på olivträden sist vi var där! Vilket vi väntat på ett bra tag. Förra året blommade allt i början på april så vi var lite spända och smått rädda faktiskt att se att inget hände.. Men, nu kan man hoppas! 😀

 

2 reaktioner till “Liten update om odlingen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge