Aaah. Ja, hur ska man börja berätta. En stackars kyckling/unghöna skadades ju när en örn attackerade, och den dog. Sedan har 3 andra blivit sjuka (möjligtvis coccidios) och dött. Nu i skrivande stund är en fjärde sjuk. Det är ju mycket möjligt att kraken som blev attackerad av örnen också var sjuk, rovdjur har ju en tendens att välja de svaga och utsatta i en flock..

De första två sjuklingarna visade sina (för oss) första symtom och dog inom loppet av samma dag. När den tredje blev sjuk så hade vi köpt mediciner men den dog också, fast efter två dygn ungefär. När vi så trodde att eländet var över, så insjuknade en till, trots att alla fått behandling. Man får helt enkelt försöka vänja sig vid tanken att det är fullt möjligt att vi förlorar alla unghönorna. De som var så pyttesmå när de kom till oss, som små pingisbollar på ben. Det känns så himla sorgligt.

Särskilt mannen min är ju ledsen, han har lagt ner typ hela sin själ i Kerstin och hennes små fluffisar. Nu när man började se vilka fina hönor de skulle bli så känns det extra pruttigt.

Vi får se nu hur det går. Förhoppningsvis får vi stopp på det hela.

Dela vidare :)

4 Svar

 • Vad tråkigt 🙁 Så tråkigt när djur dör…
  Evahle – en blogg om psykisk hälsa postade nyligen…Blir man frisk av positivt tänkande?My Profile

  Svara
  • Frugan E

   Ja, det är det verkligen. Men i slutändan kan man ju bara göra sitt bästa trots allt.. 🙁

   Svara
 • Sv: Nej så himla trist! Konton borde bli spärrade eller raderade rakt av om instagram känner av att någon köpt följare!

  Svara
  • Frugan E

   Ja, definitivt. Skulle inte skada med hårdare regler, det är ju de som ärligt kämpar och sliter som drabbas.. 🙁

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.