Man ska bara köra sitt eget race!

Jag har tänkt på en sak, kanske du också har märkt det? “Toppskiktet” av blogg- och influencervärlden är rätt enformig. Och enfärgad. Jag tycker mig minnas att folk uppmärksammade detta inför en influencergala för ett tag sedan, att alla nominerade var vita och kvinnor.

Grymma bloggare finns ju av alla kön, färger, religioner, läggningar, storlekar och åldrar, men de som hamnar i strålkastarljuset ser ofta ut (och bloggar) på ett visst sätt. De som får flest följare och samarbeten är ofta stöpta i samma form. Vet en viss bloggportal t ex som en del flyttat ifrån då det i stort sett bara är modebloggande blondiner i 20-årsåldern som lyfts fram på topplistor och på framsidan.

Det finns många bloggar som enligt mig ligger långt över dessa i kvalitét men som aldrig kommer någonvart. Eller som kommer långt men ändå aldrig når ända fram till toppen, för där tar det stopp om man är för annorlunda. Himla trist.

Så tillhör man inte den där normen, så får man nog vara beredd på att se till att ens bloggande inte i första hand bör vara för att göra andra nöjda eller för att passa in. Det gör man ju ändå inte i verkliga livet så varför skulle det vara annorlunda här på internätet? Man får se till att vara sig själv istället och ta hand om ens sociala kanaler på det sätt man SJÄLV tycker är bäst. Vad andra tycker att man borde göra will only get you that far, liksom. Sen tar det ju ändå stopp.

Gläns vidare som den stjärna du är, på ditt sätt, är väl vad jag ville säga med det här inlägget. Man kan inte duga för alla men man hittar sina peeps som bloggare tids nog. De där äkta läsarna och följarna som man har massor gemensamt med och som vet att du är äkta vara. Hellre ett mindre community av online-kompisar än ett enorm följarskara av anonyma där det enda viktiga är statistik. Fy så trist.

Med det önskar jag dig en kanonfin måndag!

You may also like

2 kommentarer

 1. Så sant,
  Jag fastnar sällan för “kändis” bloggarna där de skriver om mode, smink osv. Men det kanske är för man har blivit lite äldre oxå 😉

  Och den här funktionen i ditt kommentarsfält där man kan välja att visa ett inlägg från sin egen blogg, gud va kul!! Måste oxå ha hos mig

  Ha en underbar dag!!

  kram kram
  Jenny postade nyligen…Förskola eller hemma?My Profile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.