Hej! Här blir det lite dagboksskrivande nu, så att säga. Jag tänkte nämligen skriva lite om min wellness vision. En wellness vision är alltså något man bör skaffa sig enligt Cindy Landham som skrivit The Liberated Eater. Det är helt enkelt framtidsbilden man har av sig själv, hur man önskar må, se ut, vara och leva. Helt enkelt för att ha en bild att plocka fram när motivationen tryter eller man känner att man håller på att tappa greppet.

Jag tänker mig min wellness vision såhär:

  • När jag är 40 så mår jag bättre än någonsin. Jag må ha kvar mitt syndrom med muskelryckningar och kramper då och då, men det styr inte mitt liv.
  • Jag är starkare och smidigare än nu. Jag kan vandra, paddla kajak, rida, klättra. Kanske inte som när man var 10, men obehindrat ändå.
  • Min kropp har nått den ultimata, hälsosamma vikten just för den. Utan bantning och restriktioner. Det är mycket sannolikt inte den “målvikt” jag alltid haft som kronisk bantare, men det bryr jag mig inte om. Min kropp mår toppen, jag äter på ett sätt jag trivs med och jag rör mig tillräckligt för att det ska vara lätt att hålla mig där på min nya, hälsosamma nivå.
  • Jag är inte läskberoende eller låter annat vare sig mat eller slisk styra mitt liv eller uppta alla mina tankar.
  • Jag är helt fri från bantningsmentaliteten och då dessa tankar smyger sig tillbaka, så upptäcker jag dem snabbt och sågar ner dem vid fotknölarna direkt. Bantning är skräp!
  • Jag känner mig snygg som attans. 😉
  • Jag låter inte någon köra över mig och jag lever på ett sätt som är sant just för mig.

Det var min wellness vision! 🙂 Jag har inte fått det “på bild” i huvudet innan men nu när jag skrev ner det blev det ju solklart. Skönt! Tillägger “om Gud så vill” här (in sha Allah på arabiska) på alla punkter, för i slutändan kan man ju inte styra allt själv. 🙂 Men detta är vad jag strävar efter i alla fall, och vad jag hoppas på.

Jag kommer att skriva framöver om detta nu när jag fortsätter med mina lite mer normala matvanor efter senaste månadens svull. Jag tror att det bästa för mig är att fortsätta med One By One Nutrition, och att använda The Liberated Eater för den mentala biten. Rent “ätmässigt” kompletterar de varandra utmärkt med exakt samma verktyg och riktlinjer, bara det att OBON är mer strukturerat vilket definitivt kan hjälpa i början.

Bloggmässigt så kommer jag att starta en ny kategori där jag samlar alla mina inlägg kring min “intuitivt ätande”-resa, det blir för rörigt att prata om böckerna separat och hålla på. Det viktiga är ju resan i sig.

Hoppas ni vill följa med! 🙂

Dela vidare :)

2 Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.