Kroppslistan

God morgon på dig! Då jag har händelsetorka i mitt liv just nu så blir det ju lite random “tankar och funderingar” istället för dagboksbloggande men det får vara så ett tag.

Idag kör vi en liten lista om KROPPEN dagen till ära, då jag känt mig rätt blassé kring den och detta med att ta itu med mitt skitförhållande till mat.

Så, here it is; kroppslistan!

Jag tycker min kropp är: För tung. Stark. Stel. Kramgo’ får man väl säga också. 🙂

Min relation till kroppen har varit: Riktigt, riktigt skruttig! Jag har haft perioder då jag förutom att jag hatat mitt utseende också varit sjukt arg och bitter på kroppen, att den inte kunde vara normal och som förut, särskilt när jag hade det som jobbigast med mitt neurologiska syndrom.

Det bästa med min kropp: Att den tagit sig igenom allt jag utsatt den för. Bantningskurer, matmissbruk, träning, sprit, rökning och misshandel på andra sätt och vis. Jag har inte tagit hand om den speciellt bra och låtit även andra behandla den illa, även verbalt. Låtit andras tyckande bli mitt tyckande kring hur jag ser ut. F*ck that, säger jag nu.

Så ser jag på andras kroppar: Med betydligt mer omtänksamhet än vad jag sett på min egen tidigare. Vet inte om det har med åldern men ser ju nu att hälsa behöver inte ha med vikt att göra och skönhet har ingenting med samhällets ideal att göra.

Såhär ger jag min kropp energi: Well, med alldeles för mycket läsk och mat, haha.

Det här har min kropp klarat av: Att först bära och sen föda två kids samtidigt utan bedövning. Jag är fortfarande imponerad.

Min kropp mår bra av: Daglig, regelbunden rörelse (promenader) och sjysst mat. Att bli ompysslad.

Min kropp mår dåligt av: För hård träning, FÖR långa promenader (syndromet igen), skitmat och att sitta för mycket.

Så gör jag för att älska min kropp: Helt ärligt så vet jag inte riktigt hur jag har gått från hat till att gilla min kropp. Det har bara hänt gradvis. Tror nog att det beror på ålder här med, jag känner mig inte riktigt “in tune” med alla ideal och skönhetskrav. Jag bor liksom utanför den där världen på nåt sätt.

Det hjälper nog också att jag basically gjort slut med allt vad bantning heter och inte går med på att misshandla kroppen mer.

Hitta listan här!

You may also like

22 kommentarer

  1. Vilket bra inlägg. Jag skulle definitivt behöva bli bättre på att ta hand om min kropp. Både genom att träna och äta rätt, men också ge den lite snällare tankar.

    1. Eller hur! Inget man gör har nog en särskilt bestående effekt annars heller. Har försökt “träna mig i form” många gånger med kroppsförakt som motivation och det funkar aldrig någonsin. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.