Min lilla söndag

Hejsan! Lite försenat inlägg men så kan det gå. Var helt slut igår så sköt upp bloggandet en liten aning. Igår svalde jag ångesten och tog mig ut. Japp, jag är en sån som sitter inne och gömmer mig när saker och ting känns jobbigt, och så får jag som att det låser sig mentalt och jag vågar inte gå ut bland folk. Inte det roligaste. Skrev till gubben min som sa att jag MÅSTE ut, och jag vet ju att han har rätt.

Sagt och gjort, jag följde med kidsen och svärmor till olivodlingen, och det kändes faktiskt bra att komma ut en liten stund. Vi satt och åt där, matade hönsen och tog en liten runda för att kolla hur det går med cypresserna. De växer så det knakar, förresten, blev riktigt förvånad. Då har vi alltså planterat dem i februari tror jag och de har redan brakat upp i alla fall en decimeter. Min stora cypress som maken köpte till mig (han vet att jag är smått besatt) växer snart om ungarna. Ena dottern konstaterade glatt att den ser ju ut som en julgran. Vi får väl ha pynt i den sen då på vintrarna när den vuxit sig riktigt stor. 😉

Min halvtama lilla höna som brukade hoppa upp på verandan och äta med oss har blivit en tupp (hoppsan, men jag är ingen hönsexpert) och några andra kycklingar som vi tog hand om då deras mamma dog, ser ut som brahmor med fjädrar på benen. Vet inte hur då varken mamma eller pappa tupp har så. Våra små änder är fortfarande väldigt små, en av dem är dessutom mycket mindre än de andra. Ingen aning om varför, men vi får vänta och se. De är alla lika glada i mat och bus, så de verkar vara friska i alla fall. 🙂

En annan liten favorit har också vuxit upp nu, vår lilla långben där nere till vänster har även han blivit en tjusig karl. Hans tjej där till höger på pinnen hänger fortfarande efter honom, de höll ihop när de var små för de andra kycklingarna i samma ålder hackade på dem. Vi köpte dem nämligen som små så vi har inte haft dem från allra första början. 🙂 Sen gick det bra och de kom in i klubben, fast höll tätt ihop ändå. 

Med andra ord har vi nu ett överflöd av tuppar, och mer är nog påväg med tanke på att vi har kycklingar som vi ännu inte vet kön på. Känns INTE kul att äta upp dem när man haft dem sedan de var bebisar så blir det för mycket kan vi kanske försöka sälja till såna där affärer som säljer just till bönder och inte sälja till slakteri… 🙁 

Anyways, avrundar med en kort liten söndagslista, totalt inspirerad av Anna men listan är nallad från Blogglistor.

Veckan i revy

Bäst i veckan? Att det blivit riktigt kul att blogga med en statistik som skjutit i höjden och till och med besöksrekord igår. 🙂 Gå med i den här FB-gruppen om du också bloggar och vill dela dina inlägg/hitta andra bloggar att läsa. Jag har haft svårt att hitta sjyssta bloggar speciellt då jag inte är på någon portal men nu har jag hittat massor! 🙂

Sämst i veckan? Det har inte vart nåt speciellt faktiskt. Tack och lov.

Veckans citat? Måste vara “Add a little confetti to each day” som Kristoffer Lundqvist skrev på sin blogg i det här härliga inlägget. In och läs! 100% inspiration. Jag ska börja med konfetti alltså. Nåt härligt/lyxigt/roligt varje dag, hur enkelt det än är. Nåt för MIG. 🙂

Veckans godaste måltid? Couscous med friterade grönsaksbollar. Ser ut som stora köttbullar men de består av grönisar som blandas ihop till en smet och sen friteras. Underbart gott!

Nästa vecka ser jag fram emot? Kanske får jag svar från skolan i Sverige om barnen? Förhoppningsvis bra svar.. Är orolig faktiskt.

Nästa vecka ser jag inte fram emot? Inget speciellt, bara hoppas på att jag slipper ångesten. 

Måndagens planer? Idag blir det till att STÄDA. Huga. Diskberg efter att ha gjort födelsedagskaka till svågern och så måste jag fixa tvätten och damma. Skönt väder idag dock då vi äntligen fick regn, så det känns inte så himla hett. Då kanske man bör passa på och fixa hemma medan orken finns. 😉

Hoppas du får en skön måndag och en fin vecka! 🙂

You may also like

60 kommentarer

 1. Vet precis hur det är när man inte har lust att gå ut, eller att göra något ! Men ibland lan de va skönt att göra något man inte vill för att kämpa emot !

 2. Jag känner igen det där med ångesten och att hålla sig inne. Just nu vill jag bara vara hemma men jag måste om 20 minuter köra till vårdcentralen då jag har tid hos min dietist…

 3. Haha vad mysigt det ser ut med alla gulliga hönor! 🙂 Grattis till besökrekordet förresten, alltid kul när många läser ens inlägg 🙂

  1. Så sant, ibland är det bara att bita i det sura äpplet. Det brukar ju kännas bättre efteråt trots allt. 🙂

 4. Så bra att du kom ut ändå. Jag är också en sådan som stänger in mig. Skrattade gott åt din lilla historia om hönan som blev en tupp. Så härligt!

  1. Ja det är ju inte kul när det låser sig sådär. Och till och med gubben som är i Sverige liksom måste lirka ut en ur huset, haha. Men skönt när man väl varit ute. 🙂
   Kön på djur är ju jättesvårt när de är små, vi som är nya med höns också, haha. Famlar rätt mkt i mörkret med det kan jag säga.. 😛

 5. Men åh härlig stöttning av din man, se så bra det blev 🙂 Underbara bilder på djuren. Skall man inte bara ha en tupp, annars så slår dom ihjäl varandra? Eller hur fungerar det? Grannen har höns och en tupp.
  Svar: Ja vilket väder vi har haft alltså!!Började jobba idag o nu började regnet, hehe kändes lite perfekt sådär 🙂

  1. Ja han brukar lyckas lirka ur mig ur min bubbla <3
   Jag har hört att man ska ha en tupp eller tre och uppåt om man vill ha fler. Det är i alla fall lugnare nu än när vi hade två, då hade "chefen" fullt sjå med att jaga runt konkurrenten, haha. 😛

 6. Heja dig! Vad skönt att det kändes bra. 🙂 man vet ju att det oftast gör det, men det är den där spärren som blockerar.

  Vilka söta fåglar, mysigt att ha det i närheten. Är det er egen olivodling?
  Elisa postade nyligen…Tillbaka till rutinerMy Profile

  1. Ja den där spärren, så svårt innan man väl tar sig ut, men skönt efteråt ändå. Japp, det är familjens odling 😀

 7. Skönt att du kom ut till olivlunden, och att hönan blev en tupp, min syrra har gjort så flera ggr, trott att det är en höna men sen visar det sig att det är en tupp,
  Vad kul att din blogg har skjutit i höjden, jag har också fått en bra ökning, det är ju superkul, jag är så glad att denna bloggsupport finns så vi alla kan få lite positiv respons på det vi skriver.
  Sköt om dig, fina du 🙂

  1. Haha, så det kan gå! Inte lätt det där med höna eller tupp. Supersvårt att se tycker jag. 🙂
   Och visst är det en kanongrupp! Mycket roligare att blogga när man känner att man har ett community och får respons. 😀

  1. Tunisien har levt på sina oliver i några tusen år nu 😀 Kanonfin olja, och det är största exportvaran. De flesta familjer har oliver, antingen stora odlingar eller enstaka träd. Man kan väl säga att det här landet rullar inte utan oljan och oliverna.. 🙂
   Vi behåller oljan och har sålt en liten del till staten för vidareförsäljning och export. 🙂

 8. bra att du tog dig ut trots ångesten, jag var själv så för några år sedan, stängde in mig och gömde mig men med åren har jag insett att det inte blir bättre, utan det känns lättare när man tar sig ut. Har ni egen oliv odling? :O

 9. Ha ha det med hönan som blev en tupp. Jag undrar varför ni planerar flytta till Sverige. Du kanske redan berättat om det men jag är lite ny på din fina blogg. Kram

  1. Vi har inga jobb här och inte råd då att stötta kidsen med pluggandet. Krävs tyvärr mycket pengar för att ta sig igenom skolan med alla stödlärare som behövs. Oerhört hög nivå på skolan. Sen är det ju inget vidare att som vuxna behöva lita på hjälp från sina svärföräldrar/föräldrar så vi måste ta oss vidare i livet och jobba och studera. 🙂

 10. Vad gullig du är som lönkade till mitt inlägg.
  Tack snälla!

  Vad tråkigt att höra att du inte vsrit på topp men efter regn kommer solsken! Jag har själv haft problem då jag är en doer som vill leverera toppresultat i allt jag gör.

  För mig tog det ett tag att förstå det, och anledningen är olika för alla. Utred varfördu får dessa ”attacker” för när du vet, förstår, kommer du ha verktyg som gör dig starkare än någonsin!

  Vilken bra man du har!
  Han har helt rätt.

  Möt alltid rädsla med mod ❤️

  Jag hejar på dig!

 11. Sååå kul att få läsa en ”veckan i revy”, älskar såna inlägg. Extra kul med kycklingen som blev en tupp! hoppas du får en fin vecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.