Skapa grafik till dina sociala medier

skapa grafik gratis online

Vill du piffa upp dina inlägg med collage eller behöver du en snygg mall för proffsig grafik till Instagram?

Hej på dig! Hoppas du haft en fin helg och en lugn söndag. 🙂 Nu är det väl dags för ett lite bloggrelaterat inlägg igen? 🙂 Det var ett tag sedan. Jag vet, sådant är inte huvudsyftet med min blogg men jag tycker ju att det är så intressant med allt sånt, så jag kan inte låta bli. 🙂

Jag tänkte bara tipsa om vart man kan vända sig om man vill skapa grafik till sin blogg, eller rättare sagt, sina inlägg eller instagrambilder. Vissa inlägg passar bäst med vanliga bilder, men ibland vill man ha  ett snyggt collage eller liknande, eller kanske en fin bild med ett citat. Samtidigt används ju Pinterest mer och fler och fler bloggare lägger till en anpassad bild för detta i sina inlägg för att underlätta delning, så där kan det också vara värt att göra en bild som passar för ändamålet. En vanlig, liggande bild passar inte på Pinterest, även om man såklart kan använda det så är det inget som “sticker ut” och fångar intresse.

Dessa sidor är för oss då som kanske helst sitter och håller på med sånt här på datorn istället för appar.. Vissa kanske tycker att det är krångligt, andra (som jag) kanske kör med en antik telefon som inte funkar med de nya apparna. Så då kan man alltid köra “old school” så att säga och använda sig av dessa två tjänster.

Canva.com

Canva är en gratis tjänst som är busenkel att använda. Skapa ett gratis konto, välj vilken typ av bild du vill skapa, anpassa den och ladda ner. De har vissa element och mallar man kan köpa, men man har mer än tillräckligt med verktyg för att ha allt man behöver som gratismedlem.

Crello.com

Crello funkar som canva, så egentligen är det bara en smaksak vilken man väljer. Jag föredrar Canva av den enkla anledningen att man kan ljusa upp eller lägga på filter på sitt foto vilket man inte verkar kunna göra med Crello. Samtidigt har Crello riktigt snygga templates!

Bara att testa sig fram med andra ord och se vilken man gillar. En mycket praktisk sak med dessa två tjänster är att de sparar ens grafik så man kan enkelt använda samma mall flera gånger. Viktigt om man vill köra på samma stil genom alla sina bilder.

Två små tips också för att avrunda:

1 ) Som jag nämnt ovan – försök att hitta din stil på bilderna om du ska satsa mer på att marknadsföra t ex din blogg, tjänst eller vad som med sociala medier. Det är väldigt trevligt att komma in till en organiserad blogg där man känner igen sig på färgerna, typsnittet och stilen. På samma sätt är det riktigt fint med stylade Pinterestkonton och bilder där man känner igen vilken bloggare det kommer ifrån. Hitta en stil som är DIN, och håll dig till den! 🙂 Om du vill förstås. 🙂

2 ) På tal om stil, så håll det gärna enkelt och lättläst. Röriga bloggar med svårläst text och skrikiga collage kan göra det jobbigt att läsa.

Så, det var mina små tips! Hoppas du gillar inlägget och får användning av programmen! 🙂

You may also like

50 kommentarer

 1. Dina tips är så bra!!
  Får massor med bra ideér och använder mig ofta av dem!!

  Ska testa de här programmen❤️
  Vissa saker vet man inte att man behöver föränn man har provat dem och sen kan man inte leva utan dem… haha

  Ha en fin söndag!!

  kram kram
  Jenny postade nyligen…Frukostbjudning på förskolanMy Profile

 2. Det är alltid lika välkommet att få tips! Jag är bara en glad amatör, och har inte ens listat ut hur man gör allt jag vill i WordPress Bloggar nästan alltid via telefonen för då kan jag skriva när och var som helst. Men om jag behöver sätta mig vid datorn och fixa lite så gör jag det

  1. Härligt! 🙂 Sånt här kan man inte göra i WordPress tyvärr utan måste använda andra appar eller sidor. För de som inte kan använda apparna är såna här sidor riktigt bra att ha. 🙂

 3. Detta. är verkligen tips som passar mig, för jag är en sån som aldrig vet vilka appar eller sidor man ska använda då man vill fixa sina bilder, heder eller liknande 🙂

 4. Vilka bra tips! Bloggar allt som oftast från tlfn, där hat jag appar. Men när jag sätter mig vid datorn så här jag noll koll på hur/vart man kan fixa sina bilder. Så det här tar jag verkligen med mig, Tack!

 5. Verkar som toppensidor att använda sig av!
  Älskar att hålla på med design och grafik så jag brukar alltid pyssla själv i Photoshop, men vill man inte göra nåt från grunden verkar dessa väldigt smidiga. 🙂

  1. Ja det är ju superkul! Jag har ett program liknande Photoshop men ärligt använder jag hellre Canva. Vet inte om det är för att de templates Canva har är perfekta redan och att jag därför föredrar dem eller om jag bara är lat? 😛

 6. Tack snälla för dina tips 🙂 Det där med att försöka hålla en röd tråd på sina bilder tycker jag också är viktigt. Jag har inte riktigt hittat min till 100% ännu, men jag jobbar definitivt på det 🙂

  1. Jag försöker också hitta min fotostil.. 😛 Inte så lätt när man växlar mellan en crappy gammal Iphone och en bra systemkamera.. Bilderna har ju liksom VÄLDIGT olika förutsättningar för redigering.. 🙂 Plus att jag gillar så många olika stilar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.