En vegetarisk linsgryta med smak av curry som passar som bas till andra grytor.

Hejsan! Nu tar vi ett (för mig) lite annorlunda inlägg. Ett recept, minsann! Vet du vad jag saknar? En receptsida med BARA BILLIG vardagsmat. Sån där mat som använder de enklaste ingredienserna, går snabbt och smidigt att röra ihop och som är packade med nyttigheter. Tycker att många receptsidor är för breda i utbudet så att säga eller så är det för avancerat/dyrt, så jag tror jag får ha som mål så småningom att starta upp en receptsida med just sånt jag efterlyser.

Tills det händer får jag lov att ha mat som kategori i bloggen, och det är lika bra det eftersom jag inte har möjligthet än att testa och ploppa in recept så ofta. Men sen så! 😉

Ett annat bekymmer för mig som vill ha vegetariskt oftare är att här finns det inget som ersätter kött och fisk förutom baljväxter. Det finns ingen tofu, vegetariska korvar, vegetariska hamburgare osv. Man får göra allt för hand av baljväxter. Man kan se det som en begränsning men det kan vara ett plus också. Mindre mängd fabriksmat! 🙂

Mer vegetariskt i vardagen

Jag har en liten dröm om att bli veggo, eller i alla fall en sån där flexitarian som äter kött vid väldans speciella omständigheter men till vardags äter vegetariskt. Jag är alldeles för kär i mejerier för att bli vegan, men dra ner på mängden kött man äter, det kan ju alla göra.

Dessutom är mindre kött bra för hälsan, något som ger ännu mer argument till att käka mindre. Och vegetariska alternativ är INTE sämre, kolla bara här hos Zeinas Kitchen (Sveriges bästa receptsida btw) så ser man att så inte är fallet alls! Men, nu pladdrar jag iväg igen. Jag hittade ett recept på en linsgryta (kallades till och med sexy veggie lentil stew av någon anledning) och då jag hade alla ingredienser hemma så tänkte jag testa. Kort sagt så har jag nu hittat min favoritpytt att ha som bas när jag vill ha något snabbt, enkelt och vegetariskt. 🙂

Här är originalreceptet för den som vill gå efter det, men här är min lilla variant och såklart så går det att göra helt veganskt om man skippar créme fraiche/grädde eller tar en vegansk variant. Är ju inte hemma i sånt då det inte finns icke animaliska alternativ här men ni som kan sånt vet nog vad som finns att ersätta med. 🙂 

Dela vidare :)

42 Svar

 • Moa Hansson

  Så roligt med recept 🙂

  Svara
 • Det lät ju rätt gott faktiskt! Jag älskar ju vissa sorters kött så jag skulle inte kunna bli vegetarian på heltid heller och dessutom så är det min fästman som lagar maten hos oss och han gillar nog kött mer än jag gör. Dock så har jag släktingar som är vegetarianer så kommer de över så lagas det så klart vegetariskt här och likaså om man kommer till dem. Vegan skulle jag aldrig kunna bli, tycker det är jätteknepigt att veta vad man kan äta och ej då. Tyvärr.

  Svara
  • Frugan E

   Ja vegan skulle inte jag kunna bli i alla fall. Knepigt plus att jag älskar ägg, ost osv. 😛

   Svara
 • Mums. Tack för receptet

  Svara
 • Så gott! Säger jag som nyss åt dom godaste köttbullarna jag någonsin har gjort

  Svara
  • Frugan E

   Haha, inte mycket som klår klassiska köttbullar, får jag erkänna. 😉

   Svara
 • Håller med, saknar också en recept sida med billig vardaglig mat, och snabbt ska det hellst få gå också. Detdär såg ju riktigt gott ut!Gillar nämligen linser 🙂

  Svara
  • Frugan E

   Vore praktiskt med en sån sida för oss som kanske inte kan eller vill lägga en massa pengar på konstiga ingredienser.. 😛

   Linser är ju underbart, passar så bra till mkt och gör det lätt att få i kidsen lite näring, haha.

   Svara
 • Min dröm är att bli vegetarian, försöker så mycket som de bara går, har några dagar i veckan jag kör vegetariskt Men tycker det är krångligt att bli det helt, så jag tror också mer på flexi.. dessutom såg ditt recept super gott ut!

  Svara
  • Frugan E

   Jag tänker som så att bättre flexitarian än att äta kött jämt.. 😛

   Svara
 • vad de ser gott ut! 😀

  Svara
 • Tack för receptet!

  Svara
 • Tack för receptet!

  Svara
 • Vad synd att det inte finns färdiga saker som ersätter köttet.. det kanske hade varierat mer..

  Svara
  • Frugan E

   Absolut, men om det funnits här hade det nog varit svindyrt. 😛 Att vara vegetarian är ett främmande koncept här så det finns tyvärr inte marknad för det.

   Svara
 • Jag håller med, en sida med recept på billig och nyttig mat skulle inte vara fel, ibland är de så svårt att få variation i maten så man äter oftast samma maträtt varje vecka. Är också inne på att bli vegetarian, eller delvis, dock för att jag inte gillar smaken av kött, men jag älskar fisk 😀 Vilket spännande recept du delar, ska absolut testa, de ser gott ut 😀

  Svara
  • Frugan E

   Ja det blir ju lätt så att man fastnar med samma rätter om och om igen, så har det blivit för oss i alla fall. 😛 Tar lite död på matlagningsglädjen tyvärr.

   Svara
 • Johanna

  Jag äter lite vegetariskt Ibland. & det är ju så gott

  Svara
  • Frugan E

   Ja det är ju det 🙂 Saknar inte köttet alls! 😀

   Svara
 • Men goooott 😀

  Svara
  • Frugan E

   Inte så pjåkigt 😉

   Svara
   • Det kan jag tänka mig, måste testa det någon dag 😀

    Svara
 • Katja

  Vad gott det såg ut!! Tack för recept!!

  Svara
 • Håller med dig om att så många recept är alldeles för dyra! tack för att du delade med dig!

  Svara
 • Tack för receptet dock är de min man som lagar maten här hemma men ska försöka kläma in denna någon dag.

  Svara
 • Tack för receptet. Jag äter alltid veg ute. Så gott. Önskar att familjen var mer inne på min linje med veg men icke.

  Svara
  • Frugan E

   Bra idé! Jag ska försöka välja mer vegetarianskt när vi väl äter ute. Man kanske upptäcker nyttiga favoriter? 🙂

   Svara
 • Detta ser mumma ut.

  Svara
 • Ja, men vad gott! Äter mycket vego, men tycker att det är så himla tråkigt att laga mat … Ska tipsa min man;)

  Svara
  • Frugan E

   Jag kan faktiskt också komma på roligare saker än att stå i köket om jag ska vara ärlig.. 😛

   Svara
 • Jag tycker det är super med snabba, smidiga recepttips! Detta lät jättegott!

  Svara
  • Frugan E

   Jag med! Finns ju sidor med såna recept men jag skulle vilja ha en hel receptbank med bara enkel budgetmat.. 🙂

   Svara
 • Oj vad spännande och gott
  Mirre postade nyligen…Vem gillar inte indiska och chailatte?My Profile

  Svara
 • Riktigt gott recept det där :). Ska testa, förstår dig precis i vegotankarna. Jag har en vegetarisk kosthållning men kallar mig inte vegetarian för det :). Känner att om det skulle vara så kan jag äta kött, men undviker det för magens skull 🙂

  Svara
  • Frugan E

   Fast vegetarian kan man väl kalla sig oavsett anledning? Eller jag kanske missuppfattat. 🙂 Bra att du lyssnar på kroppen i allafall <3

   Svara
 • Älskar grejen med att det handlar om just billig vardagsmat. Perfekt för oss studenter 😉 haha!

  Svara
  • Frugan E

   Men eller hur! Studenter & småbarnsfamiljer kan ju behöva lite tips på mat så man får det att gå ihop 😀

   Svara
 • Vill få in mer vegetariskt i min kost också, men visst är det svårt. Bra, billigt, och enkelt ska det vara 🙂

  Svara
  • Frugan E

   Ja det är lite knöligt om man inte har nåt kul att ersätta köttet med, men det går nog. Jag måste bara vänja mig 🙂

   Svara
 • Vilket bra recept tips 🙂

  Svara
  • Frugan E

   Tack, tack 🙂

   Svara
 • Det både ser och låter riktigt gott! Måste testa!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.