Känslan efter valet

Börjar med att varna dig att detta inlägg kommer inte att vara positivt inställt mot SD. Känner du dig kränkt redan, så kanske det är bäst att surfa vidare.😉

God morgon Jag hoppas att du vaknade upp gladare än vad jag gjorde i alla fall. Jädrans vilken tom och hopplös känsla jag hade direkt när jag slog upp ögonen. Jag följde såklart valet någorlunda igår via nyheterna, tills kring midnatt då jag gav upp. Orkade inte se hatet lysa igenom i siffrorna.

Mina små tankar

Först så såg det ut som om SD skulle gå över 20%, då de låg på 21.4% ett tag. Jag mådde fysiskt illa och såg att folk på min Facebook började snacka om vart man kunde flytta eftersom ens liv som mörkhyad eller muslim ändå är över i Sverige. Massor med rädsla hos mina vänner och det är just detta, gott folk, som gör att jag med lätthet och noll dåligt samvete raderar SD:are ur vänkretsen. För de väljer bort mig och mina vänner, så varför ska jag ha dem kvar? Det gör inte mig intolerant, det gör mig mänsklig. Att inte vilja ha människor omkring sig som vill en illa eller stödjer andra som vill en illa, är att skydda sig själv och de sina. Tycker man att det är knäppt så är man väldigt priviligierad och drabbas inte av deras politik. Men respektera gärna oss som kommer drabbas, och sluta klaga på att vi är extrema och “inte kan respektera olika politiska åsikter”. Rasism är ingen politisk åsikt. Jag skiter i om folk jag känner röstar på V, C eller M, de är normala partier med normal politik.

Vad händer nu då?

Säg det, den som vet. Jag är sorgsen över att ett rasistiskt parti fick 17% och därmed har blivit större än förut MEN de fick absolut inte de siffror och resultat som de trott och hoppats på (och som vi fasat för) och det är man givetvis tacksam för. Det betyder att även OM de skulle få mer inflytande så är det med stor sannolikhet inte Tredje Riket vi flyttar till sen, åtmistone. Det jag hoppas på nu är att de skämmer ut sig med sin låtsaspolitik och tomma stolar så pass att de blir genomskådade och försvinner ut i historien där de hör hemma inför nästa val. Och såklart att de inte kan förstöra landet för mycket innan dess.

De flesta är ändå för medmänsklighet

Jag vill tacka de cirka 82% som visat att de har empati, och även de som kanske ändå gillat SD men som valt något annat tillslut. Ni har ju visat att medmänskligheten ändå finns. Med sorg i hjärtat tror jag dock att vi kan sluta säga nu att “svenskar är så toleranta och öppna”, en vanlig uppfattning många i andra länder har om oss. Nu måste jag rätta det när jag hör det, för med så hög andel som röstar på ett i grunden nazistiskt parti så kan man inte längre snacka om oss som toleranta. Tyvärr. De flesta är det, men numera är det en överdriven generalisering. Vi är fortfarande kanske inte där än i ett samhälle där det är okej att helt öppet hata alla minoriteter men vi är påväg om det inte stoppas. Avhumaniseringen som sker nu av exempelvis muslimer är bara början. De som tror sig vara förskonade borde tänka om.

Nu om någonsin är det dags att antirasisterna organiserar sig och ENAS, även om det är svårt för en del organisationer och individer. Tyvärr. Även här ser man splittringar och förakt mot muslimer och oliktänkande. Men på något sätt måste man hålla ihop mot allt det mörka som hotar oss alla.

Hur ska man annars stå emot detta och förhindra att det blir värre?

Dela vidare :)

2 Svar

 • Jag tror det kommer bli omval..

  Svara
  • Frugan E

   Ja vi får se.. :O Snacka om rysarval.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.