Min söndag á la träning & valångest

Rispytt

Hej på dig! Hjälp alltså. När 2 inlägg ploppar in på samma dag, då vet man att Frugan är nervös. Idag blir det en lugn söndag här, ungarna är hos svärmor och gubben är på odlingen och matar de höns som är kvar. Stackars tupparna Janne (vår första tupp!) och Rambo kom han helt oväntat hem med i en plastpåse häromdagen, och jag blev helt chockad. Jag vet ju att de måste bort och nu har vi de yngsta kvar. Janne har nästan kört sönder den enda icke-ruvande hönan plus att han har rensat Rambo på stjärtfjädrar så de 2 fick åka till hönshimlen. Rambo var dessutom äldst. Känns ändå sorgligt och jag kan ju säga som så att det här med att bli vegetarian står på min bucket list som aldrig förr! Usch.

Men försöker övertala mig om att det är ett måste. Vi har dessvärre fått fler kycklingar nu (de är sluga och duktiga på att gömma sig, de där hönorna) och det räcker med tuppar. 2 är borta och vi har 3 vuxna kvar och fler är på G. Innan flytten ska ju alla vara sålda/borta.. Förhoppningsvis kan vi sälja eller ge bort de flesta.

Men i alla fall. Min söndag består av träning, ensamhet (med andra ord “healing time” för en introvert), kanske en skvätt Fortnite och så valångest såklart. Fy bubblan. Om förra valet var ett ödesval så är det här för 17 början på domedagen eller nåt. Känns INTE kul. Sen alla som blir kränkta för att man snackar emot SD, sluta bara. Kul för er om ni inte drabbas av deras politik men låt oss andra uttrycka vår rädsla, thankyouverymuch.

Förra valet hade jag någorlunda på känn hur det skulle bli och jag hade rätt, men nu vet jag inte. Jag känner mig helt kluven. Det enda jag TROR är att SD kommer få fler röster denna vända. Kanske kommer Vänsterpartiet gå framåt också, vilket jag hoppas på.

Jag hoppas att ni som velar går ut och röstar ändå. Jag vet, inget parti är 100% perfekt men det finns de som är bra mycket sämre än andra, så att säga. Och rösta snälla inte blankt, det gör varken till eller från utan är bara en bortslösad röst. Ingen bryr sig om ifall man röstar blankt på grund av missnöje, det ger liksom inget. Särskilt oroad är jag av att se att många muslimer verkar bli itutade att inte rösta, när det är precis NU vi måste ta till orda och visa att vi finns och också räknas!

Nåja, vi får se snart vad som händer och vilket Sverige vi får! Vad tror du, hur kommer det gå? 🙂

Häng med, vetja! Prenumerera på inlägg och få mail varje söndag med allt det senaste.
Din mailadress är i trygga händer och du kan såklart avbryta prenumerationen precis när du vill.

You may also like

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.