Såhär röstar vi!

Hallå på dig! Allt väl? Själv så sitter jag och smälter här i hettan medan kidsen är hos svärmor. Får se om det blir plajan senare, kanske.

Hur som, tänkte skriva lite om valet och hur jag resonerar, efter att ha läst Lindas inlägg om hur hon röstar så tänkte jag vända även på min bloggstek och göra likadant. Skriva om vad jag röstar på och lite om varför.

Mot mina feelings så blev det taktikröstning i år på sossarna i riksdagsvalet. De är inte mina favoriter men det finns värre alternativ om man säger så. I de andra valen blev det såklart vänstern. Varför vänstern? För välfärden, som jag tycker att alla ska få del av. Jag var dock inne på Centerpartiet rätt hårt ett tag på grund av deras politik kring landsbygd och småföretagande. De är dessutom de enda känner jag som vågat ta till med någorlunda hårda verbala hårdhandskar mot nazisterna. Dessutom gick ju centerkvinnorna ut med att de INTE är för ett slöjförbud, även detta en het potatis.

Men, tillslut vann min alliansfobi och jag flängde åt vänster istället. Jag är nöjd med mitt val även fast jag ärligt hellre röstat vänstern även i riksdagsvalet. Men ja, nu blev det inte så. Jag vet att fler än jag taktikröstar i år helt enkelt för att rösta emot SD.

Så, nu har jag berättat min lilla valhistoria och därmed brutit mot “man skall icke berätta vad man röstar på”-regeln. Men vem bryr sig? 2018, liksom.

Vi får se hur detta valet går, men jag känner mig inte direkt positiv, om jag ska vara ärlig. SD får nog bättre resultat än förra gången och med tanke på att vissa av de andra partierna mer eller mindre gått in på samma linjer som de så blir nog politiken rätt dyster de närmaste åren. Får se vilket Sverige man hamnar i sen.. Själv kommer jag ALDRIG kunna begripa hur man kan rösta på ett parti som vill andra illa, men där är vi ju nu. Jag har i alla fall röstat med hjärna OCH hjärta och det känner jag mig nöjd med.

Häng med, vetja! Prenumerera på inlägg och få mail varje söndag med allt det senaste.
Din mailadress är i trygga händer och du kan såklart avbryta prenumerationen precis när du vill.

You may also like

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.