Nu härjar nilfeber här

Nilfeber Tunisien

Inte här hemma hos oss, men här i landet. Mygginvasionen efter senaste tidens oväder har inte varit nådig. Två personer har dött hittills, varav ena här i vår stad. Det är ju svårt att säga om hen blev sjuk här eller i samma stad som den andre, eller kanske tvärtom. Man är lika rädd ändå.

Nilfeber är ett virus och det enda man kan göra för att förhindra det är att se till att döda myggen. Vi kör med sån där grej i eluttaget och så spray, luktar fan men det får det vara värt. Tyvärr är nilfeber inget man vill vaccinera emot, på grund av kostnaderna. Kanske också för att det inte smittar människa/människa så det ses väl inte som en lika stor risk, även om folk stryker med så är det ändå lokalt. Undrar om man hade reagerat lika om detta var en vanlig sjukdom i nordeuropa?

Men, nu ska jag inte vara “sån”. Konspirationsteorier om rasism hjälper ju knappast här, jag är orolig för mina barn varav den ena håller på att tillfriskna från halsfluss och är rätt klen överlag i kroppen. Hon äter dåligt och har gjort nu ett tag och har gått ner i vikt. Inget bantande eller så, hon har bara ingen aptit. Vi testar nu med b-vitamin och funkar inte det så får vi väl söka oss till vården för det är inte normalt, tycker jag.

Men tillbaka till det här då.

Barnen ska sova hos svärmor nu i två nätter i hennes gamla hus som är tätt som en sil, och fullt med mygg. Känns lagom kul. Jag gav order till mannen om att han ska hämta dem i kväll efter att de pluggat så att de inte behöver sova där, men ifall han inte kan (vi har ju ingen bil längre) så har de fått med sig myggdödarn till eluttaget och en flarra spray, med order om att ha den där grejen påslagen konstant och alltid vara i närheten av den.

Fast ja, orolig är man ändå. Vill helst ha hem mina barn NU och helst vill jag också bo någonstans där man inte behöver oroa sig för tropiska sjukdomar utan botemedel.. Typ i Sverige.

Sverige är riktigt najs.

You may also like

4 kommentarer

    1. Japp. De lägger ägg i alla pölar som ligger kvar, det kommer så mycket regn att det inte rinner undan.

    1. Fy så obehagligt! Ja vi har återkommande smittor som kommer med myggen vissa år, särskilt när septemberregnen varit riktigt rikliga. Nu skulle myndigheterna ut och spruta i alla fall i områden där de vet att det finns avloppsvatten osv som inte rinner bort. Usch. Skam på staten som låter människor bo på det viset och inte gör något förrän folk börjar dö..!

      Denguefeber har jag också hört talas om, ska tydligen vara samma “familj” som nilfeber, fruktansvärt obehagligt. Verkligen, jäkla mygg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.