Nu är det tydligen december, sägs det

Ingen snö och inga juleljus, men rätt fin novembervy ändå 🙂

Hello! Hjälp, vad tiden går fort. Vart tog november vägen? Det är ju redan 2:a december liksom!? Typ alla bloggare är så superduktiga på att skriva vecko- och månadssammanfattningar medan jag ba.. måste dubbelkolla att jag har brallor på mig när jag går ut. Jag har ingen koll alls på nåt. Så känns det i alla fall. MEN jag lyckas i alla fall posta hela två inlägg idag, vilket är snudd på mirakulöst, så det är ju alltid nåt!

Vad hände i november då?

Våra pälsklingar påbörjade sin långa och knökiga procedur för att kunna komma till Sverige och steg 1 innebar att chippas. Nu har de även fått sina rabiesvaccin, så nu är det till att vänta på att en månad ska gå, sedan ska man ta blodprov som ska skickas till något fancy labb i EU där de ska kontrollera mängden antikroppar mot rabies i blodet. Har de godkänd mängd (snälla Gode Gud) så får vi ett intyg från labbet. Sen ska man vänta, och vänta. Det är 3 månaders karantän från dagen man tar blodprovet innan man får utfärda veterinärintyget som behövs för att åka. Sen gäller intyget bara i 10 dagar, så det är 10 dagar man har på sig att dra.. Inte komplicerat alls, detta. 😛

Jag tvingades inse att mitt störda ätbeteende var tillbaka med dunder och brak. Tyvärr.

Ångesten har varit på besök också, och det har inte varit så där himla jätteroligt. En sådan omfattande förändring vi står inför och katastroftankar, går inte så bra ihop.

Ungarnas lärare hotar med strejk till höger och vänster och underkänner eleverna systematiskt på proven för att pressa staten till att ge dem högre löner. Jag har fått trösta gråtande barn som alltid varit bäst i klassen, som pluggar och sliter men nu fått IG på proven. Så jäkla svinigt. Är man lärare borde man väl någonstans i sig bry sig om barn och deras framtid? Tillägger att lärare är ett sjysst yrke här med bra lön jämfört med många andra yrkesgrupper, men mycket vill ha mer. Det är välkänt att många lärare här är slappa med att ens dyka upp (franskaläraren t ex försvann i en månad bara sådär, ingen vikarie. Arabiskaläraren smiter alltid efter halva lektionen men tar hem full lön.. Bara några exempel.) så att de sen ska ha högre löner, ja då kan de börja ta hand om eleverna först. Tycker i alla fall jag.

Se där, sicken kort och trist månadssammanfattning! Inte mycket pepp där inte. Men det är bara att hoppas att december blir lite roligare. Oliver ska plockas och sådär. Blir rätt lite i år så får se hur vi hanterar det, förmodligen bara jag och gubben på en stege. Funkar det med. 🙂

You may also like

66 kommentarer

 1. Jobbigt med ångest! Jag lider själv av det och vid stora förändringar så brukar den komma på besök precis som du skriver. Hoppas du slipper den framöver

  1. Nej det känns så rakt igenom elakt. 🙁 Straffa barnen för att få lite extra pengar varje månad? Fy 17.

 2. What? Deg var bland det sjukaste jag hört att underkänna elever som utpressning, fy!! Alltså okej för att de väljer att strejka men att använda barnen som brickor på det sätt är verkligen inte ok nånstans.

  1. Nej, det är riktigt vidrigt rent utsagt. Fattar inte hur man är skapt om man tycker det är ok.. 🙁

  1. Faktiskt så har jag inte behövt springa ut näck. Jag har däremot glömt att ta på mig skor och sprungit iväg snyggklädd + tofflor. Sånt är jag bra på, minsann. 😛

 3. MEN VA! Hur kan de göra så mot barnen?? Fine att de vill strejka MEN de kan ju inte blanda in barnen?? Fy vad hemskt.. Det påverkar verkligen deras framtid OCH bilden om sig själva säkert, vissa kanske bryts ner psykiskt pga detta! Fy skäms.

  Så fint att du finns där och tröstar<3

  Känner också en stor ångest för mat nu pga att jag har ätit så mycket onyttigt när vi har bakat och så har jag vart sjuk och stillasittande på det 🙁 Hoppas att ångesten blir bättre och att du blir mer vän med maten igen <3

  1. Tack <3 Ja, det är ett helt kapitel det här med maten alltså. Men man försöker ju ta sig ur det där med skuldkänslor.. Inte sunt alls. 🙁

 4. Inge kul alls med ångest hoppas att denna månaden blir bättre och mindre ångest. Vilket konstigt system dom har och gå hem efter halva lektionen vad är det? Har man ens rätt jobb då? :/

 5. Så jobbigt när sådant går ut över barnen. Så dåligt! Hoppas denna månad blir en mycket bättre månad för dig. Ångest är både jobbig och obehaglig

  1. Ja, skitjobbigt är det. Katastroftankar och att ligga och skaka av rädsla fast man är hemma i tryggheten, det är ju inget vidare..

 6. Låter ju som ett helt sjukt system om lärarna kan göra så. Fattar ju att de på nått sätt vill påverka, men i alla fall. Ni har inte möjlighet att undervisa hemma tills det är över?

  1. Nej tyvärr, 90% av undervisningen sker ändå hemma på fritiden då ungarna inte lär sig så värst mkt i skolan. Men de måste ändå gå dit då det är skolplikt.

 7. Vad tråkigt att höra att dem strejkar genom att ge barnen underkänt. Riktigt dålig stil dedär! Bör ju tas upp till högre “makter”, är ju som sagt barnens framtid

  1. Ja det är en konstant pågående konflikt mellan lärare och staten. Så de vet vad lärarna pysslar med. Svårt att ersätta så många elaka lärare dock.. 🙁

 8. Känner igen mig så väl, insåg inte att det var december förrän jag kollade på julkalendern imorse. Har inga julkänslor riktig i ett regnigt och grått Stockholm, haha <3

 9. Haha! Tänk om en lärare här hemma hade skitit i att dyka upp i en månad, jag vet iofs ett par lärare under min högstadietid som gärna hade fått göra så för min del, men den läraren skulle ju få ett ”tack och hej” ganska omgående.
  Just det där med yrkeskategorier och skillnaderna mellan Sverige och andra länder är rätt spännande.
  I ”mitt” älskade Egypten t.ex så jobbar påtagligt många med turism men är i grund och botten utbildade jurister. Väldigt få av dessa visar något som helst intresse av just juridik dock.
  Här hemma har jag, på något sätt, svårt att föreställa mig att särskilt många jurister jobbar med just turism i form av guidning, båtutflykter osv..

  1. Är det svårt att få jobb som jurist kanske? Här i Tunisien har vi extremt mkt akademiker som får ta lågavlönade jobb för arbeten för deras utbildning finns inte överhuvudtaget. Det blir lite så med ett fattigt land där typ alla utbildar sig på universitetsnivå, tror jag.. Jobbig sits för dem. 🙁

 10. FYFAN för att behandla barnen så där, det är ju inte deras fel att lärarna har en dålig arbetssituation?? Såna grejer kan verkligen ärra barnens självkänsla, tänker de inte på det? Det finns flera bättre sätt att “make a statement” som inte går ut över barnen.

  1. Nej, de tänker tyvärr inte på det. Förra året strejkade de så det var på håret att studenterna inte skulle få sina slutbetyg. Det de slitit 4 år för.. Tack och lov satte staten stopp för det!

 11. Det har verkligen gått galet fort. Jag hänger inte med. En månadssammanfattning skulle jag med vilja göra men kommer sluta med att jag bara gör för hela året. Om det inte blixtrar till vill säga. 🙂
  Hannas krypin postade nyligen…Det rasslade ivägMy Profile

  1. Nä, inte än i alla fall. 😛 Det är våra katter som förhoppningsvis ska få flytta med oss till Sverige.
   Rädda djur är alltid bäst, finns så många som är hemlösa. Även i Sverige. 🙁

  1. Ja det är riktigt knöligt eftersom Tunisien är listat som ett rabeisland, så det är rediga restriktioner..

 12. Asså fy för den läraren!!! Jag lider verkligen med dig och dina barn. Jag har själv barn i skolåldern och jag hade blivit fly förbannad!

  Hoppas pälsklingarna har byggt upp antikroppar så de får komma till er inom en ganska snar framtid

  1. Ja det är så elakt och hemskt så man hittar inte ord. Ungar som inte gör annat än pluggar dygnet runt (plugget är på extremt hög nivå här så fritid är det inte tal om) och så bara får de IG för allt slit. Usch.

 13. Åh jag håller med, tiden verkligen springer iväg! Det känns som att det var igår jag sa det sist och fasade över att det var första november. Ser dock så mycket fram emot december och allt som hör där till! Hoppas du får en underbar måndag 🙂 // Petra Elisabeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.