Prisvärt vintermys med Åhléns

Juldekoration Åhlens
Inlägget är reklam för Åhléns och innehåller annonslänkar

Juldekoration Åhlens

 1. Ljusslinga “Pepparkaka” 2. Klassisk adventsstjärna  3. Gardin  4. Prydnadskudde  5. Julgranskulor i rosa och turkos  6. Julgranskulor i silver och guld  7. Klassiskt änglaspel  8. Kalenderljus tomte  (finns i röd här) 9. Ljusstake

Hej! Kolla in vilka fina favoriter jag hittade på Åhléns. Blev inspirerad av alla fina blogginlägg med härlig vinterstämning så jag ville gå och “fönstershoppa” lite. Speciellt änglaspelet är jag kär i, vi hade ett sånt när jag var liten och jag har letat efter ett liknande som vuxen men aldrig hittat det. Nu finns det att köpa igen lite här och var, och det är klart att det hamnar på vill ha-listan. Likaså stjärnan, även den i retrostil som man känner igen från barndomen. Kul när gamla trender kommer tillbaka. Klassiskt blir aldrig omodernt! 🙂 Extra fint blir det när man blandar “gammalt” och nytt, tycker jag. Lite moderna inslag får det gärna vara.

Kan också notera att temat “guldfärgat” är 100% min stil, haha. Fastnar tydligen för allt som glänser.. 😛 Har du några favoriter du inte vill vara utan när du pyntar inför vinter/jul?

You may also like

87 kommentarer

 1. Åhnej jag har varit ute efter en fin ljusstake hur länge som helst som liknar en tomte och denna var ju helt perfekt. Synd att jag inte hittat denna tidigare för då hade jag lätt köpt den. Något jag alltid vill pynta med är ljusslingor, det hör till julen tycker jag 🙂

  1. Ja denna tomte var ju riktigt cool!
   Ljusslingor är supermysiga tycker jag, under vintern har jag hellre slingor och myslampor än taklampor 🙂

 2. Älskar julstjärnan då mamma har en liknande som alltid har vart med! Så gammal och fin Älskar deras julkulor men ska man fylla en gran med dem lir det dyrt..

  1. Fast de har storpack också med kulor för bra priser 🙂 Just de här lite mer kitschiga kulorna är nog mer för accent, liksom.

 3. Åh kulorna i rosa och turkos spanade jag på här om dagen och funderade på hur vi skulle kunna dekorera med dem eftersom vi inte har plats för en julgran just nu. Så himla fina men valde tyvärr att inte köpa dem :/ Åhléns är bästa butiken vi har här i Ludvika men tyvärr ska de stänga i januari 🙁

 4. Verkligen mycket fint :). Hur är det i Tunisien är det någon som har julstjärnor och liknade där? Min fd granne från just Tunisien brukade alltid ha lite stjärnor och ljusstakar i fönstren. Så tänkte om det är något man kulturellt har där med :).

  Undrar även om du firar jul, vet att du är muslim och du behöver verkligen inte svara. Men har många vänner som är muslimer som firar jul i lightversion för att det helt enkelt blivit en del av deras kultur också :). Förstår om du tycker detta är för privat så du behöver absolut inte svara 🙂

  Jul i Sverige är ju mer en högtid än kristendom 🙂
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ postade nyligen…Julpynt & tentor.My Profile

  1. Ingen fara med frågor, svarar så gärna så 🙂
   Här i Tunisien har man inte julgrejer i regel, förutom i typ hotell och vissa skyltfönster där man vill dra åt sig turister. Tunisierna själva firar inte jul generellt. Däremot så finns det ju vissa som har influenser utifrån då många bott i Frankrike osv eller har släktingar i Europa. Vi har en släkting här som går all in med gran, tomte och hela baletten.. 😛

   Vi firar inte jul här, innan jag blev muslim så testade vi ett år men hjälp, så tråkigt det var. NOLL stämning. Så vi släppte det. Vår plastiga julgran med glitter står fortfarande hemma hos svärmor där vi bodde då, haha. När vi är i Sverige är vi hos mamma på julafton, hemma i vår lilla stuga så har vi ett par adventsljusstakar donerade av mamma för att ha nåt i fönstren typ. 😛 Blir ju så när man inte är där jämt att man inte investerar direkt i prylar. Men kan tänka mig sen att ha lite stjärnor i fönstren och ljusslingor. Oavsett vad så blir det i alla fall Kalles och julmat med must, oavsett. Men julmaten trycker man ju i sig under hela december typ. 😛 Klappar osv kör vi bara med tillsammans med min mamma, hon vill så gärna ge kidsen såklart. Så kort sagt när vi är själva blir det lite halvdant, mer formellt firande när vi är med mamma. I Tunisien ingenting alls, inte ens juldeko 🙂
   Känner också så att julen är mer en folklig högtid snarare än religiöst, hemma hos oss när jag var liten var det aldrig något religiöst inslag alls så det är vad jag vuxit upp med. 🙂

    1. Nej det är ingen fara, uppfattar det inte som att du snokar <3
     Tycker också det är intressant att höra om hur andra lever och gör 🙂

 5. Var häromdagen på Åhléns. De har så otroligt mycket fint. Rött och guld tycker jag är en supersnygg kombo. Nr 9 är helt i min smak

  1. Älskar rött och guld! Det var liksom temat hemma när jag var liten över julen så det är riktiga julfärger för mig.

 6. Jag vill ha stora, vita adventsstjärnor i fönstren. Dock fick de jag hade
  sönder förra året då mannen skulle plocka ner de så jag antar att jag borde försöka hitta nya till hyfsat pris.

 7. Åh så mycket fint! Jag älskar att julpynta och fixa hemma! Jag köpte faktiskt en skogsgrön julduk idag som jag ska lägg ut på köksbordet! Det kommer bli så fint! Tack för tipsen 😀 // Petra Elisabeth

  1. Det är det som är bra med dem tycker jag, man kan hitta fina saker där även om man har en liten budget. Finns nåt för alla, tror jag.

 8. Åhlens har så himla mycket fint till hemmet! Jag har tyvärr ingen i närheten men kan ju shoppa online. Har inte tänkt på det. TAck!!!

  1. Jag kommer också vara hänvisad till online-shoppingen sen efter flytten men det gör inget, tror det blir billigare så faktiskt 😛 Mindre stress och så större chans kanske att man bara köper det man verkligen vill ha. Inbillar jag mig. 😛

 9. Åh den där tomten var jätte fin! Ser ut som en sån med 24 siffror man tänder varje dag jag har underskattat Åhléns lite, de har jätte mycket fint här jag märkt!

  1. Tror det kanske är för att de är väldigt basic? 🙂 Halvtråkigt mönster men ändå är de mysiga..

  1. Inte sjukt alls! Jag har en glittrig älg hemma, haha. Tror nog att Åhléns har renar också faktiskt 🙂

 10. Finns så galet mycket fint. Vi har dock i år endast köpt nya julgranskulor, en stake & en liten tomte. Ingen större shopping på julpynt 🙂

  1. Ja, det finns nåt för alla smaker 🙂 Hemma köpte vi sällan nytt, vi hade julgrejerna i sina lådor och så åkte samma saker upp varje år. Det var det som var det charmiga tycker jag, att få återse gamla minnen, liksom. 🙂

  1. Vill också ha en sån, den står definitivt på önskelistan. Tycker mig minnas att vi hade en sån hemma förut när jag var liten. Kul att så mycket “retro” (att det ens kallas retro redan, haha) kommer tillbaka 🙂

 11. Åh, jag är besviken över att vi inte har fått upp något julpynt alls här hemma ännu. För mig är det viktigaste julstakarna i fönstret. Det är det som känns som det man absolut inte kan vara utan!

  1. Ljusstakar eller stjärnor i fönstren tycker jag också är det viktigaste, det lyser upp i mörkret så fint och gör så mycket 🙂

 12. Ljuset med alla dagarna på fastnade jag för. Så fint. Åhlens har mycket roligt – där kan man gå omkring i timmar om man bara vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.