När man får igång systemkameran igen.. och lite bloggfunderingarMorgondis & svalor. Har saknat min kamera :)

Hello! Hoppas allt är fint med dig. Här lunkar det på som vanligt. Har precis käkat frukost (Kitchari från igår) och spanar igenom kommentarer, mail (bara räkningar, ingen fan mail här inte) och dricker kaffe så det förslår.
Jag vart en väldans glad prick igår när jag äntligen fick igång min systemis! Den betedde sig lite konstigt sista tiden, jag laddade batteriet till 100% bara för att se att det var helt dött nästa gång jag skulle använda kameran, trots att den bara legat i väskan. Nu laddade jag igen och nu verkar det funka. Trots att jag faktiskt har tröttnat på systemkamera på grund av hur otroligt osmidigt det är, så älskar jag att fota och jag älskar sjyssta bilder, så.. Min lilla Canon får hänga med mig tills den ger upp. Min Iphone är okej, men ibland vill man ha lite vassare kvalitét på fotona.

Så. Nu då till nästa ämne här.. och har du hängt med mig ett tag så snälla skratta inte. Eller sucka, himla med ögonen eller vad man nu gör när någon är helt hopplös..
Men jag funderar på webbhotell igen. I KNOW. Liksom hur orkar man hoppa fram och tillbaka såhär?! Jag älskar min Blogger men det var ändå något väldans kul med eget. Samtidigt så är jag skiträdd för att bli hackad eller nåt annat hemskt man slipper tänka på när man bloggar på portal. Det är ändå en trygghet att andra håller i rodret bakom kulisserna, liksom.

Jag vet inte, jag. Jag gav upp mitt webbhotell av ren snålhet när jag för fasen gott och väl kunde unnat mig det. I deserve it, dammit! Varför ska jag toksnåla på mig själv såhär jämt? Knas. Samtidigt skäms jag om jag skulle börja hålla på nu igen och starta upp allt, alltså Fredrik på supporten måste ju gråta över mig snart, haha. Förlåt Fredrik!

Aaah. What to do?

38 kommentarer

 1. Finns ju nackdelar med att ha på portal också .. Jag bloggar via nouw och de strular som du kanske redan vet, för jämnan och det spelar liksom ingen roll om man mailar dem för de hjälper inte.. nackdel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej Nouw är inget alternativ för mig. Verkar bara vara strul + väldigt störande reklam för läsarna. :/

   Radera
 2. Webbhotell låter ju intressant! Gör det som känns bäst för dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att jag vet inte vad det är, haha.. :P

   Radera
 3. Tycker helt enkelt att du ska köra på det som känns rätt för dig! vill du ha ett eget kör på det!😊

  SvaraRadera
 4. Ska själva fota bebis sakerna med kameran bara haft telefon så ja får bra bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är himla trevligt med systemkamera, men osmidigt. Nu finns det ju dock så pass bra mobilkameror så egentligen kanske en systemis är överflödig till blogg osv.. :)

   Radera
 5. En dröm jag har är att ha en riktig kamera och vara bra på att fota med den! Det verkar så roligt att göra riktigt fina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt kul att lära sig :) I början hade jag den med mig hela tiden och fotade ALLT :)

   Radera
 6. Systemkamera, nackdelen är att dem är så osmidiga/klumpiga tyvärr! :) Vi ska försöka införskaffa oss en kompaktkamera eftersom vi filmar väldigt mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju nackdelen. Jobbiga att släpa med sig överallt :/

   Radera
 7. Så härligt att du fick ordning på kameran igen☺️

  SvaraRadera
 8. Härligt att du fick igång den, det är ju så himla kul att ta bilder! 😃

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur! Roligare när bilderna blir lite bättre kvalitét också :)

   Radera
 9. Hoppas att kameran vill funka ett tag till. Jag tycker det är så mycket roligare att fota med systemkamera.

  Svårt det där hur du ska göra med webhotell eller inte. Det är tryggt att blogga på en portal, känner jag och skulle inte vilja byta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, det är ju det där med tryggheten som hägrar alltså. Sen jag flyttade hit har jag inte behövt bekymra mig om att bloggen ligger nere eller ifall någon ska hacka sig in i den liksom. Nackdelen är att det känns skillnad på SEO faktiskt. Hade mer trafik från sökmotorer innan.

   Radera
 10. Åh vad härligt att du fick igång din systemkamera Har alltid velat ha en. Jag hade satsat på webbhotell, jag förnyade mitt gör två veckor sedan Känns så mycket tryggare med det av någon anledning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra att du känner dig tryggare! Jag kanske skulle satsa på det och ha ett himla krångligt lösenord så kanske jag skulle slappna av mer :P

   Radera
 11. Ååå, min systemkamera har också fått vila ganska länge. Den är lite för stor att ha med sig och nu när kameran i mobilen är så bra så är det liksom enklast. Men jag saknar också att foto med systemkameran, egentligen.

  Jag kör ju också blogger, men skulle eg gärna vilja vara min egen. Men jag vet liksom inte hur jag ska göra för att få med allt gammalt. Har bloggat på samma ställe sedan 2008... Bekvämt, även om det inte alltid är bäst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kör man WP på webbhotell är det superenkelt att flytta över allting, det gjorde jag och det gick på ett kick. Man bara exporterar härifrån och klickar på import i sin WP. Finns en speciell plugin för att importera från Blogger.

   Radera
 12. Näää jag skrattar inte men jag ler 😀 Det är viktigt att trivas där man spenderar så mycket tid. Gör det som känns bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja jag kan också bara flina åt mig själv, seriöst. Känner mig lite hopplöst velig ibland.

   Radera
 13. Jaa det skulle ju inte vara najs att bli hackad :/ Jag har alltid haft samma blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej eller hur.. Världens panik :O

   Radera
 14. Är också dubbel till systemkameran. Så mycket bättre bilder, men så klumpig att ta med sig överallt. :-) Vill ha systemkamerans kvalitet i ett litet format :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju kompakta systemkameror men de är sketadyra. Numera finns det väl mobilkameror i nästan samma liga så det är nog också ett alternativ. :)

   Radera
 15. Kul att du fick i gång den i gen så himla roligt att ta bilder ☺️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag var lite ledsen där när jag trodde den lagt av för gott :/

   Radera
 16. Så skönt att få igång kameran, jag kan ibland sakna det, men det funkar ju bra med telefon också.
  Webbhotell är jag inte så insatt i så där kan jag inte ge dig några tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, finns så många bra mobiler idag! :)

   Radera
 17. Jag funderar i de banorna själv faktiskt med eget hotell, eller det har jag men egen wpblogg spå, men samtisigt så har jag märkt att man känner sig ensam då

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kör ju Blogger och vi är lika ensamma här som med webbhotell :P Så för mig var det inte någon större förändring på det viset. Men förstår att man skulle känna sig lite solo om man bloggar på typ Nouw och liknande som har ett community.

   Radera
 18. Äh, om du bytte bil och insåg att allt kändes bättre med gamla bilmodellen så skulle du byta tillbaka och det skulle ingen döma dig för så då borde samma sak appliceras här kan en tänka😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så kan man ju också tänka såklart ;)

   Radera
 19. Det e så roligt med systemkamera :) sjukt sugen på att uppgradera min :) men DDT får vänta, tur att du fick igång den

  SvaraRadera
 20. Hihi, jag kunde inte låta bli att dra liiite på smilbanden iallafall!😆 Även om jag inte själv har flyttat min blogg nångång (den är ju inte så gammal heller för den delen ) så umgås jag frekvent med tanken. Som om inte det vore nog så blandar jag in tankar på nedläggning. Så det är ju iofs kul att jag inte är ensam om att vela omkring i tankarna😆

  SvaraRadera