Att starta upp ett nytt liv

Hello! Många tankar som rör sig i knoppen nu när det börjar dra ihop sig. Vi håller på att förbereda oss för fullt här, har köpt stämplar (snarare frimärken) man måste ha här som man kletar in i passet för att få resa ut ur landet, vi har pröjsat internet i förväg i vinter så vi kan ha igång övervakningskamerorna och nu ska vi fråga flygbolaget om kattburarna.

Jag på mitt håll måste ju kontakta Jordbruksverket för att klara ut lite frågetecken kring katternas intyg, och så tänkte jag skriva till tjejernas tilltänkta skola för att höra om ifall vi ska ha möte nu eller efter sommarlovet och hur det ska gå till med allt när de ska börja plugga i höst.

Det slår mig cirka hundra gånger om dagen hur mycket vi har att göra sen när vi är på plats. Skatteverket, fixa försäkringar, det ska startas upp internet, TV.. Hur gör man, liksom? Känner mig helt lost. Vi kan ingenting om alla nymodigheter i Sverige.

Enda sättet är väl att ta allting ett litet steg i taget. Inte hoppa på alla projekt på en och samma dag. Men visst känns det rätt så överväldigande och jag inser verkligen hur himla skyddat liv jag levt här, har ju inte behövt oroa mig för nåt egentligen. Nu ska alla praktiska saker fixas och jag och kidsen ut i skola och utbildning efter alla andra miljoner saker som ska ordnas och redas ut.

MEN, jag gör som så att jag tar till min tro här och litar på att allt kommer att lösa sig tillslut! Vi har ju faktiskt gjort detta förut. Skillnaden är att tjejerna nu är större, lite mindre knöligt med att ordna dagis mot att få ut dem i gymnasiet och hjälpa dem plugga på svenska, haha. Fast jag tror nog att vi fixar det ändå!


100% snurrpanna här!

Inga kommentarer