Dags att handla kläder!

En del av flytten och att starta ett nytt liv är för mig att införskaffa kläder. Jag har typ 2 outfits som jag växlar mellan (I kid you not) och i dessa 2 är byxorna desamma. Sorgligt? You bet! Jag har ju hoppat upp och ner i vikt så mycket under åren att jag alltid tänkt att jag är för ful för att köpa kläder och "det finns ju ändå inget som passar" och så köper jag smink och böcker istället.
Men nu så! Ska man ut i vida världen och plugga och jobba måste man ju se respektabel ut. Min lösning för att slippa få "jag hittar inget"-ångest i affärerna som alltid slutar med att jag inte köper nåt, kommer vara att beställa på internet. Välkommen till 2000-talet, liksom!

Jag har letat fram några basic, trevliga favoriter här som man kan kombinera på olika sätt. Man får ju när ekonomin tryter, vara smart och tänka basplagg á la capsule wardrobe, sånt som man kan använda och återanvända i olika kombinationer. Plus att jag är inte ett fan av hjärnlöst slöseri så jag handlar helst med skallen på.

Here we go!
Jeans har jag redan så det behöver jag inte köpa såklart. 2 par vida brallor + ett par lite tajtare men utsvängda som passar mina krokiga ben (haha) = perfekt!
En svart, lång tunika kan man matcha och piffa till hur man vill. Passar ju till allt. En stadig, mysig kofta bör man också ha, och då jag redan har 2 mysiga grå sådana så vill jag gärna ha en i en trevlig färg. En tunnare, lång tröja att ha för sig eller under en kofta går också åt, såklart. Passar till både jeans och utsvängda, svarta brallor.
Varför har jag inte upptäckt Bonprix innan? Bra fråga. Med tanke på att de flesta kläder idag verkar bestå av urringningar/är crop tops så har vi som vill täcka oss lite mer, lite kämpigt att hitta grejer. Sen är jag ju inte 20 längre, om man säger så. Jag vill vara påklädd, stylish och vuxen på en och samma gång. Massor med krav! Men jag ska testa Bonprix. Gillar deras jättestora utbud av stora storlekar, så man slipper känna sig som en fisk på torra land bland alla små storlekar.

Ska bli spännande detta. Jag ska tänka "mångsidigt, snyggt, välsittande och prisvärt" när jag handlar. Inga knasiga plagg som jag vet att jag aldrig kommer att använda för att det inte är jag. Är ju inget fan av att bränna pengar så nu får jag tänka smart! Samtidigt så ska jag se till att unna mig sådant som jag verkligen vill ha och känner att jag behöver. Man behöver inte köpa onödiga saker, men man behöver knappast fulsnåla som jag gjort på mig själv under alla år.

Hur är du när du handlar kläder? Planera eller impulsköpa? Slösa eller minimalism?

2 kommentarer

  1. Jag kan verkligen rekommendera Bonprix. Dels är de väldigt billiga (jämfört med många andra) plus att de har mycket i stora storlekar. Även Cellbes kan du kika på. Är själv modell större och hatar att gå i affärer utan beställer hem och testar i normalt ljus.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Då kan jag tryggt beställa därifrån då. ÄLSKAR både priser och att det är rätt lätt att hitta kläder som täcker. Crop tops och urringningar är inget för mig :P Man blir bara deppig av att gå i affärer, tycker jag..

      Radera