Härlig grönska och tjurig granneHej på dig! Hoppas du har det gött. Igår sket jag äntligen i ångesten och drog iväg med gubben ut på landet. SOM han försökt och tjatat för att få med mig, alltså. Jag svalde alltså mina nojjor och off we went. Vi åkte louage som är en minibuss som funkar lite som en korsning mellan en buss och en taxi. De går mellan startstation och slutstation och de plockar upp och släpper av folk längs vägen. Jag tycker det är lite kul att åka, förutom då att långa jag alltid slår i skallen i taket när jag ska av och på. Skulle jag åka louage varje dag skulle jag gå runt med en konstant hjärnskakning.

Men det var skönt att komma ut och tanka på både frisk luft och sol, och så fick jag se så fint allting blivit! Min cypress har redan vuxit om mig! Den var lika hög som jag (alltså i längd, höhö) för typ 2 månader sedan och nu har det vuxit ungefär 20 cm på den korta tiden. Helt sinnes. Persikoträdet har fått sina allra första små frukter (man blir ju stolt!) och vår lilla olivbebis som vi planterade förra vintern har vuxit rätt bra och blommar för första gången.

Olivodling i Tunisien
Första persikorna för lilla trädet och första blommorna för lilla oliven! Vi planterade detta för att få såna där stora oliver som är goda att lägga in, inte för oljan. Hoppas på det bästa. :)De stora olivträden blommar för fullt nu och det ser ut som om det God willing blir fullt med oliver i vinter.


Det har även blivit knökfullt med bin i bikupan! Som vi väntat. Har haft den här kupan rätt länge nu utan att någonting hänt, vi ställde den till och med i närheten av kaktusbuskarna förra året för det var så mycket bin där men nope. Nu när gubben ställde ut den i solen vid förrådet så blev det packat med bin rätt snabbt. I vinter får vi se om det blitt någon honung :)

Vi har ju dessutom satt upp två övervakningskameror så att vi kan hålla lite koll när vi är borta. Svärmor tar ju också hand om stället men ändå, ingen kan ju vara där hela tiden liksom.
Inget konstigt i alla fall, vi är inte de enda som har kameror. En granne blev dock skitsur och dissar oss rätt hårt nu. En annan berättade att den sura grannen blev upprörd för hennes man brukar hoppa in på vår tomt när han är full (!) och att det nu kommer bli problem. Och hur kan hon "gå in och ta" nu när vi filmar? Vad det nu betyder.

Ja, vad säger man? En del har svårt att greppa det här med "ditt" och "mitt". Men det är inte vårt bekymmer. Det är alltid lika trevligt när människor visar sina rätta jag, för då vet man vart man har dem sen. Inget vi lider av egentligen, som sagt bara bra att vi vet. Med tanke på hur ofta det händer att folk stjäl oliver så behöver man ha koll. Vi vet redan att vi får påhälsning ibland, bland annat har vi hittat tappade äggpåsar, fimpar och lite annat. Så att vi skaffade kameror borde egentligen inte chocka någon. Egentligen skulle vi behöva kameror som visar åt typ alla väderstreck med tanke på att vi faktiskt fick ett olivträd renplockat förra säsongen, men vi hade bara råd med två kameror så vi får sätta upp fler nästa gång vi kommer tillbaka hit till Tunisien på semester. Så ja, man kommer nog vara rätt orolig för sina träd i år. Man kan ju inte direkt hålla koll på precis allt från Sverige och nu vet folk att vi inte är där.. och som sagt, svärmor kan knappast sitta där hela tiden. Man får hoppas på det bästa i alla fall.

4 kommentarer

 1. Skönt att komma ut på landet och andas in frisk luft sådant behöver man allt. Så det vart det värt att mannen din tjötade lite på dig =D.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Det behövs ju verkligen :)

   Radera
 2. Å vad härligt med en massa fina växter och frukter! Inte precis något man kan odla här hemma i södra Sverige...
  Trist att folk inte kan hålla reda på ditt och mitt, men hoppas ni klarar er ifrån allt för mycket svinn.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är mysigt att kunna odla sånt! Men synd som sagt med människor som har långa fingrar.. Man blir lite butter faktiskt. :/

   Radera