Några bloggmål innan årets slut

Tror det var Linda som sa nåt i stil med att när man plåtar sig själv med stativ så får man ta sjukt mycket bilder och kanske bara några enstaka blir bra. Intygar att det stämmer! Fast jag fick inte en enda som blev bra. Är dessutom lika obekväm framför kameran utan nån fotograf bakom. Oh well.

God morgon på dig! Hoppas du fick en käckare start på dagen än vad jag fick; jag fick äran att vakna med bröstsmärtor och hosta. Smart som jag är så åt jag som en utsvulten varg igår kväll vid middagen, och det var massor med superstark mat såklart, och friterat. Min gastrit är inte imponerad av mina val här i livet, kan jag säga.

Men ja, det var ju min kära blogg jag skulle snacka om idag, inte min gnälliga magsäck. Jag var en av dem som inte satte mig några ambitiösa mål för bloggen vid nyår, och det märks! Men året är inte slut än, och jag tänkte ta och skapa några enklare mål för att ha något att sikta på att uppnå innan årets slut, både för blogg och Insta.

1 ) Börja dela min blogg till släkt och vänner. Är jag den enda som skäms ihjäl för att göra detta? Superkonstigt! Jag har som regel att bara skriva sådant som jag kan stå för, men ändå skäms jag. Är det lite det där att man lärt sig att man inte ska synas och höras och att man minsann inte ska tro att ens åsikter är så himla viktiga? Oavsett så är det ju trams. Klart man kan dela med sig av det man skriver, jag hade själv ÄLSKAT att följa släktingars bloggar.

2 ) Ge bloggen mer tid! Tycker att jag bloggar för lite och det vill jag ändra på. Det här är väl inget konkret som man kan mäta framstegen i direkt, men jag skulle gärna vilja gå tillbaka till det dagliga bloggandet. Minst 5 inlägg i veckan är nog en bra nivå att börja med.

3 ) Landa fler samarbeten. Jag tyckte det var riktigt kul när det började rulla in förfrågningar, och extra stålar är aldrig fel och det skäms jag inte ett skvatt för att erkänna. Särskilt nu när vi ska flytta så kommer man behöva varje extra krona man får tag på. Pengar = mat och jag gillar mat! Ha.

Flikar in här till andra bloggare bara att missa inte att reklammärka och att deklarera.. Treat it like a job! Man ser fortfarande många som inte märker ut reklamen, tyvärr. Så. Men nog om det, Fru Duktig.

4 ) Komma över 500 följare på Instagram. Det är ju ett rätt lågt mål ändå då jag ligger på strax under 400. Men jag har inte haft öppet konto så länge och har verkligen inte satsat på Insta så man kan säga att jag börjar rätt så från början där. Kliver jag över 500-strecket i slutet av året så är jag nöjd.

5 ) Punkten ovan leder mig till det att jag vill bli en bättre instagrammare och instakompis, så att säga. Det är rätt trist med halvdassiga bilder utan text och noll kommunikation med ens följare. Jag vill bli bättre på att posta sånt som är snyggt, relevant och jag vill bli bättre på att följa och kommentera hos andra. Att bara sitta och kika in i andras liv utan att säga något känns rätt så.. meh. Sluta vara lat och osocial, Frugan!
Samma gäller såklart bloggar. Jag har rejält begränsat internet tyvärr så jag kan inte läsa alla bloggar jag skulle vilja. Det hoppas jag kunna ändra på.

6 ) Jag vill få igång min FB-sida också. Jag skapade ju den för ett par månader sedan men har inte postat en. enda. sak. Den har bara legat där i gömmorna och dammat. Kanske vore det något att testa ändå, och se om det är nåt att hänga i julgran? Känner jag att det är värdelöst i slutändan så är det bara att ta bort den och satsa på annat ju.

Så, det var några små mål för min del. Blygsamma, men ändå mål! Och grattis till mig som inte ens tänkte på att sätta mål kring antalet läsare härinne, utan att fokusera mer på inlägg och engagemang istället. Yay!

Men du, har du en FB-sida till din blogg, om du nu bloggar själv? Är det något som hjälper och är det värt att jobba med?

37 kommentarer

 1. Jag skäms inte över att dela bloggen men jag tycker det blir pinsamt när man umgås med någon och den börjar prata om något jag skrivit eller delat. Haha, vet inte varför, känns bara så konstigt när någon jag känner läser min blogg :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, det känns jätteskumt! Har en kompis som började prata om nåt jag skrivit och jag ba.. VA? Läser du min blogg? Läser folk vad jag skriver? Fick total panik, haha. Kändes så skämmigt och jag fattar inte varför, egentligen..!

   Radera
 2. Jag tycker att dina bilder blir bra, fortsätt så =)
  Jag känner igen mig, jag skäms också när släkt och familj läser mina inlägg.. även om jag skriver sådant jag kan stå för så skäms jag också konstigt nog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Men det är bra skumt det där, att man skäms. Måste jag försöka komma över :)

   Radera
 3. Vilka bra mål som du har satt för bloggen. Jag skäms också att dela min blogg så dom jag känner ser haha. Delat den bara någon gång ibland när jag skriver något som jag vill att många ska läsa 🙈

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag har delat en enda gång, och sen tagit bort efter ett par minuter för jag skämdes. Haha.

   Radera
 4. Tyckte också det var jobbigt för vänner och familj i början med det släppte snabbt, hehe! Lycka till med allt! Jag vet inte riktigt vad jag har för mål just nu, måste nog ta en funderare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas jag också kan släppa det där :)

   Radera
 5. Tycker det är jättebra mål! Jag bloggade ”anonymt” = utan att berätta för familj eller vänner fram till för bara ett par år sen när min man delade nåt blogginlägg på sin FB och saker och ting då satte bollen i rullning haha. Har känt det som lite konstigt att folk jag känner läser det jag skriver även om jag står för allt, lite den där skämskänslan här med utan anledning. :)

  Jag har en FB-sida för bloggen men använder den inte min mycket mer än att mina blogginlägg delas där. Vet inte riktigt vad mer jag skulle göra där just nu heller då inte så många följer just den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Relaterar till 100% :P Synd bara att man skäms för något man lägger ner jobb på..? Vill verkligen få ändring på det! :)

   Radera
 6. Jag håller också distans till släkt och vänner, min närmaste familj och närmaste vänner vet om bloggen, men inte jobbarkompisar och andra så, ialla fall inte vad jag vet ;)

  SvaraRadera
 7. Vilka bra mål du har!! Jag har jobbat mer med instagram än med bloggen! Har fått kläm på instagram men inte lika bra på bloggen! Jag har en Facebook sida men använder den inte så frekvent!?

  SvaraRadera
 8. Du, jag kommenterar två inlägg på en gång nu, hoppas att det är okej.
  Dina mål låter helt okej tycker jag, det fixar du! Jag tycker att det känns.. typ.. naket att lämna ut bloggen till människor som jag känner IRL har jag insett. Även om man står för allt så kan man ju inte läsa av deras ansikte och deras reaktioner NÄR de läser och just känslan av att bli bedömd som person skrämmer mig nog någonstans.
  Med det sagt; Människan du skriver om i ditt tidigare inlägg, skulden ligger hos den personen oavsett hur mycket din välvilja bjöd in till att du skulle behandlas sämre än någon annan. Klandra inte dig själv, om ett barn springer ut i gatan och blir påkört så klandrar vi inte barnet i första hand oavsett hur många gånger vi hade sagt att barnet inte ska leka där, eller hur? Vi är alla barn inom olika områden innan vi har lärdomarna för att klara oss där, personen som gjorde dig illa var troligen i ditt liv för att lära dig något och du verkar ha gjort det så förlåt dig själv. Du är inte den som ska klandras. Det vet vi ju egentligen bägge två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet ju det egentligen. Men ändå blir jag sur på mig själv för att jag lät det ta så mycket tid och kraft jag kunnat ägna på annat. Men ja. Nu har jag lärt mig massor både för mig själv och för att hjälpa och stötta mina tjejer om de hamnar i en liknande sits senare i livet. Så det är ju inte helt negativt ändå, antar jag.

   Radera
 9. Jag tycker det låter som bra mål med bloggen. Jag har inte ens 400 följare på insta så du har mycket mer. Tror absolut du kommer nå 500 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns rätt realistiskt, faktiskt :) Jag vill gärna få fler följare utan en massa follow loops osv, alltså folk som följer för att de vill, då känns det som att man inte kan ha för höga krav på siffror.. :)

   Radera
 10. Jag tycker den där FB-sidan är ganska till intetsägande jag har en och följer folk, men om den bidrar är nog ganska orimligt då tror jag mer på att dela bloggen på Instagram.
  Kul ändå med dina mål måste jag säga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan ju vara nåt! Att börja dela på stories kanske. Misstänker att jag skulle tröttna rätt snabbt på en FB-sida tyvärr.. :P

   Radera
 11. åh men så roligt att läsa lite blogg mål som du har <3 det där med fb sida har ja tänkt på med, men är ny som bloggare sen iår 2019 så lär kanske vänta lite med det ja, men kan ju va en bra grej för folk som man inte är vän med på fb, elelr följer en på bloggen, att kunna på upp nya inlägg på en fb sida :) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, eller om man vill slippa spamma sina fb-vänner med inlägg.. De som vill hålla sig uppdaterade kan följa sidan, liksom :)

   Radera
 12. Det lät inte alls kul att vakna så :/ Hoppas du mår bättre nu :) Det är ju bra att du kan stå för allt du skriver :) Vad skulle du ha att skämmas för :O Jag tycker det är jättekul att både blogga och instagramma :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ♥ Ja det är superkul! Riktigt givande, tycker jag.

   Radera
 13. Bra att sätta upp mål. För något år sen bloggade jag anonymt så då delade jag inte min blogg till familj och andra nära, men när jag kände mig säker så började jag dela den på min fb, så det finns familj/släkt som läser :)

  Kul mål med instagram, jag gör gärna en shoutout för dig, skicka en bild du tycker jag kan använda på fb (vi är ju med i samma grupp där, så du hittar mig lätt)

  Kram fina du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du vågade ta steget att dela! Din blogg är ju jättebra. Jag har inte kommit till det steget ännu men som sagt, siktar på det :)
   Ska se om jag vågar mig på att vara i en shoutout, även det känner jag mig blyg för, haha. Tack så jättemycket! ♥ Så snällt av dig.

   Radera
 14. Vad roligt att få läsa om dina mål med bloggen och instagram. Tror inte att det är orealistiskt att komma över 500 följare innan året är slut. Välj en nisch och använd # för att fler ska hitta till dig. :-)
  Jag skrev en liknande lista i början av året med mina mål för mina sociala medier. Kommer inte ens ihåg vilka mål jag satte upp så kanske ska damma av inlägget....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hashtags gör ju stor skillnad. Märks direkt. Finns ju till och med appar som hjälper en att hitta relevanta taggar, tyvärr är min telefon så antik att jag inte kan ladda ner något sånt kul. Men jag försöker använda # så gott jag kan. En tabbe tror jag är att jag brukar använda engelska sådana.. men jag skriver ju på svenska! Borde försöka använda fler svenska hashtags..
   Vore kul att läsa om dina mål också! :)

   Radera
 15. Tycker det var jätte bra mål som du har satt upp ! Jag lägger gärna till dig på insta :D ! Och fler tips på att få fler följare !börja följ konton som du vill följa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja att hitta konton att följa är jag så sämst på. Också en sak jag måste börja med. Ens insta blir ju dessutom så mkt roligare då :)

   Radera
 16. Ja de svåra är att hitta fokus när man tar foto själv. Oftast blir de suddigt hela tiden. Vad bra med mål, alltid bra att ha något att kämpa för. Blir roligare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag fick inte en enda skarp bild nu när jag fotade, det var min antika mobil på ett stativ. Supersvårt! Har ingen fjärrutlösare till den så jag kan liksom inte fixa fokus medan jag står framför kameran. Samma med min lika antika systemkamera, måste fixa fokuset manuellt om jag ska plåta mig själv. MASSOR med suddiga bilder blir det.. :P

   Radera
 17. tycker det är väldigt svårt att fotat sej själv :) brukar ofta ha snappchat filter

  SvaraRadera
 18. Jag har en egensida till den, finns det några läsare, tror inte det. Jag gjorde eb sån dära reklam för den och folk gick in och gillade men thats it.
  Jag skriver ju ganska personligt och har en förbannad släkt bakom mig som troligtvis skulle vilja halshugga mig haha, men säg den författare som inte trampat någon på tårna 😂😉
  Läser släkten så varsegoda, men i så fall är de bara inne och snokar 😂

  SvaraRadera
 19. Lycka till med dina mål med bloggen. Du kommer säkert klara flera av dem.

  SvaraRadera
 20. Det stämmer ju ,när jag fotar så brukar jag fota massa men sen blir det kan två- 5 bilder som är bra / michelle

  SvaraRadera
 21. Så bra med att ha mål för bloggen och se hur den utvecklas.

  SvaraRadera
 22. Oj den maten du lät dig väl smaka av är ju helt brutal för magen!😆
  Så bra mål du har satt upp. Jag satte heller inte några mål för bloggen vid nyår, men borde definitivt ge den mer tid om den inte ska tyna bort i glömska. Det jag känner är att det tar på tok för mycket tid om jag ska vara jätteaktiv och social både med bloggen och Instagram. Vill inte bli en person som går och fingrar på mobilen för jämnan och missar livet utanför skärmen😆

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gäller nog att hitta en balans där så att det inte blir allt för mycket. De som jobbar med blogg och sociala medier som yrke måste nog ha sina bestämda tider på dygnet för det för att inte drunkna totalt. Lätt hänt att det tar över även för små vardagsbloggare som jag :P

   Radera