Katternas intyg klaraAlltså detta är sjukt jobbigt. Jordbruksverkets hemsida är väldigt otydlig med vad man ska göra exakt med alla papper och intyg. Man fattar liksom inte vilka papper som menas när. Så man får i princip göra en egen tolkning. Sen visar det sig att myndigheten i Tunisien har en annan tolkning av hur dessa papper ska hanteras, och då stör det liksom mitt lilla kontrollbehov för nu är jag ju säker på att intygen måste vara fel.. trots att jag ju egentligen inte är säker på hur det ska vara.

Gubben har varit iväg och fixat med katternas intyg idag hos myndighet och veterinär och min ångest är total alltså. Mår illa och kan inte äta. Torr i munnen och krampig i kroppen. Jag har inte den blekaste aning nu ifall det här är rätt. Jag känner mig 100% otrygg och jag hatar det. Hon på myndigheten sa att det är såhär man gör när man ska ta ett djur in i EU, så ja, hon har ju gjort det förr. Men så har vi ju det här med att om det finns en byråkratisk vägg runt EU, så finns det sen en extra vägg runt Sverige. Så ja. Men nu är det ju klart och stämplat så det får bära eller brista. Hoppas bara att det bär istället för brister, så att säga.

Jag kan i alla fall säga att det här är sista gången jag reser med djur mellan länder frivilligt. Och förutom krånglet med papper så har vi ju den lilla grejen då att katterna knappast tycker att timmar i en liten transportbur är roligt. Jag har försökt att vänja dem och med Gizmo går det rätt bra men Nasnous har det rätt jobbigt. Han vill inte vara ensam i en liten bur och protesterar högt och länge. Så jag skulle nog säga att resa med djur bör man nog bara göra i nödfall, eller om man har nerver av stål och en van pälskling.

Så ja. Packande, nojjande och virr fortsätter.. Jag vill bara vara framme, HEMMA, nu..

Och TACK förresten för att du fortfarande kikar in här trots att jag bloggar virrigt och stirrigt och är supersopa på att hälsa på hos andra bloggar just nu. Min hjärna kokar över (som du säkert förstått vid det här laget) och jag kan knappt äta av all stress vilket är rätt talande med tanke på att jag är matmissbrukare. Jag kan inte hålla reda på mina tankar ens, än mindre faktiskt göra saker.. som att skriva sammanhängande inlägg. ;)

Men nu måste jag gå och renskriva vår "att göra och packa"-lista. Måste ha något att sysselsätta mig med som känns lite mer konstruktivt än att bara sitta och gnälla..

Inga kommentarer