Att jag bär slöja är tydligen viktigt att påpeka i min journal..


Hello! Ja, vad ska man säga. Mina provsvar från VC har kommit, jag kunde såklart inte låta bli att logga in på 1177 och kolla. Förutom att jag ser ut att ligga lågt på järn och sköldkörteln och lite annat suspekt (men det ska man ju knappast analysera själv utan vänta på läkarens utlåtande) så såg jag i min journal att farbror doktorn skrivit om mitt allmäntillstånd: "gott, opåverkat, bär sjal".

BÄR SJAL. Bär sjal. Tydligen så pass viktigt att man måste skriva om det i min journal.

För den läkare som träffar mig så är ju min klädsel uppenbar. Så varför ska det stå i min journal? Har det någonting med min hälsa att göra? Måste annan vårdpersonal veta det av någon anledning?

Känns mer som om det kan leda till förutfattade meningar när jag ska söka vård från och med nu. Nu när mina provsvar ska analyseras och jag kanske måste träffa en annan läkare för vidare vård, så är det vad som liksom kommer att stå där om mig. Att jag bär sjal. Som om det har någon inverkan på mina besvär.

Välkommen till Sverige, som en kompis sa. Ja, det är väl så, antar jag. Bara att vänja sig.

Men jag ska se till att få bort det där. Vet inte hur, men väck ska det. Den här kärringen sätter man sig inte på i första taget. Som flera som jobbar i vården sagt till mig så ska det absolut inte stå vad man bär på skallen under allmäntillstånd. Det är helt enkelt fel och ska rättas till. Utreds till exempel d-vitaminbrist så kan doktorn skriva under ANTECKNINGAR att brist utreds på grund av täckande klädsel, för då har det med hälsan att göra, men det ska som sagt inte liksom reggas under allmäntillstånd. Då är det mer som att det läggs en viss värdering i det, och det känns inte bra alls.

Men, men. Får se vad de säger när de förhoppningsvis ringer upp nån gång angående provsvaren..

5 kommentarer

 1. Men hallå där! Vad sjutton har din sjal med ditt allmäntillstånd att göra? Det här är ju helt befängt! Är det så man skriver om någon är tatuerad också "astma och är tatuerad". Nej inte okej, bra att du ska säga till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ska dit igen på onsdag för att få provresultaten, så då ska jag fråga varför det står så i min journal och att jag inte känner mig bekväm med det alls. får se om det är något som kan ändras eller inte, man kan ju spara saker i sin journal men då syns det att det är spärrat, så det ser ju lite mysko ut..

   Radera
 2. Men gud var knäppt att ens komma på tanken att skriva det. Som om det skulle stå "bär lila skor." i min journal... Allt som inte påverkar hälsan är ju så felplacerat att man tycker dom själva borde känna det..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde ju vara sunt förnuft egentligen, kan man ju tycka... :(

   Radera
 3. Men så olustigt och felplacerad att det står så i din journal. Ha det gott och stå på dig!

  SvaraRadera